Dva “subarua” najavljena za rundu TCR Evropa u Monci

Prema najavama italijanskih medija, za rundu TCR Evropa koja se od 21. do 23. septembra vozi u Monci prijavljena su dva “subarua WRX TCR” koje je izradio Top ran motorsport.

Jedan od njih voziće Kozimo Barberini, povremeni učesnik TCR Italija i redovan takmičar u Trofeju Abart, koji je već tri puta osvajao.

Njegov TCR Evropa nastup plod je zalaganja tri ekipe: Tander-B (Thunder-B), NOS rejsing i Top ran. U Monci će Barberini na raspolaganju imati “subaru” u verziji za 2018. i “Hram brzine” biće idealna prilika da se prikaže trenutni potencijal ovog modela. Trkač iz Firence tri puta je gostovao u nacionalnom TCR prvenstvu za volanom “seat leona”, ali i u TCR Nemačka, u kojem je 2017. sedeo u kokpitu “alfa romeo đulijete”.

Samo nedelju pre Monce, Barberini će startovati na rundi Abart trofeja na Valelungi i o svojim predstojećim zadacima rekao je: “Radujem se što se vraćam na volan. Svakako, moja pažnja je u prvom planu usredsređena na Trofej Abart, koji vozim ovog vikenda na Valelungi. U njemu se borim za treću titulu i prvenstveni mi je cilj da odbranim titulu i ostanem šampion. Srećan sam i zbog prilike koja mi se pruža sa “subarom”. TCR Evropa je izuzetno profesionalan šampionat i ima puno automobila na startu. Tim i ja ćemo zajedno pokušati da postignemo najbolji mogući rezultat, iako ćemo se na pisti pojaviti s automobilom koji je meni nepoznat. Prvi trenizi biće važni da steknem osećaj za automobil i pokušam da pronađem pravi setap da bih što bolje pristupio celom vikendu.”

Kako je Monca jedina italijanska stanica na kalendaru TCR Evropa, ovo je idealna prilika da Top ran, lokalni tjuner specijalizovan za “subaru” modele udvostruči napore, pa za nju prijavljuje i drugi auto, u kojem će biti Roberto Ruso.

Poslednji nastup “subarua” u TCR Evropa zabeležen je na otvaranju sezone na Pol Rikaru, kada je auto vozio Stefano Komini.