Dvostruko slavlje: Ma Ćinghua potvrđen kao drugi vozač “alfe” na početku Godine svinje

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Kineski automobilista Ma Ćinghua ima dva razloga za slavlje. Danas je počela Godina svinje po kineskom kalendaru, a on je potvrđen kao drugi vozač tima Mulzan.

Ma će voziti “alfa romeo đulijetu” u Svetskom kupu turing automobila i biti timski kolega Kevinu Čekonu.

Kinez je u WTCR debitovao prošle godine, za volanom “honde sivik” ekipe Butsen Žinion, a nedavno je prisustvovao testu “alfe” koju je organizovao Romeo Feraris.

Trkač iz Šangaja prednjači među kolegama u svojoj zemlji po tome što je prvi Kinez koji je osvojio jednu FIA trku trijumfom u WTCC na Moskovskom autodromu 2014.

“Veoma sam zahvalan Mulzanu i Romo Ferarisu što su odabrali baš prvi dan Kineske nove godine da obelodane našu buduću saradnju. Već sam vozio “đulijetu” na TCR Kina i osećaj je bio dobar. Mislim da auto ima veliki potencijal, a ekipa vredno radi da ga unapredi za 2019. Meni je ovo drugi put da vozim za jednu italijansku ekipu, prvi put je to bilo 2005. Biće lepo ponovo osetiti toplu atmosferu Evrope”, rekao je Ma, koji se između WTCC i WTCR okušao i u Formuli E.

Mikela Čeruti, operativni menadžer Romeo Ferarisa poželela je dobrodošlicu novom članu ekipe: “To što smo obelodanili ime drugog vozača na Kinesku novu godinu ima posebno značenje. Ma ima lepu trkačku karijeru, a videla sam ga i za volanom “đulijete” u trci i na testu. Njegovo iskustvo će nam svima biti dragoceno u razvoju automobila”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × 5 =