Džimi Klere trijumfovao u trci 2, na podijumu Askona i Taufik, Borković dvanaesti

Vozač “pežoa” Džimi Klere pobednik je druge trke TCR Evropa na Pol Rikaru.

On je startovao sa četvrte pozicije, i posle dve krivine, uz izletanje sa staze, uspeo je da preuzme vođstvo koje je zadržao do kraja.

Posle samog starta je nakratko poveo Mikel Askona u “kupri”, preskočivši vozače “honde” Davidovskog i Đirolamija, koji su krenuli sa pozicija jedan i dva. Od trenutka kad ga je pretekao Klere, Askona je držao korak sa njim, ali nije uspeo da ga prođe. Razliku između dvojice trkača na cilju je bila svega 1,1 sekund.

Dobar start imao je Nils Langefeld, koji je odmah nadoknadio dve pozicije i ušao u bitku za poslednji stepenik podijuma. On i Džek Jang su zajedničkim snagama savladali Davidovskog, ali se onda rasplamsala bitka među njima. Dva kruga kasnije, Jang je snažno udario u Langefelda i izleteo sa staze uz oštećeni prednji desni pneumatik, ali je to bio i kraj trke za Holanđanina.

To je popelo u plasmanu Davidovskog, koji se dva kruga vozio bez pritiska, ali mu se onda primakao Taufik.
Marokanac je prethodno izveo spektakularan manevar, prošavši u cugu trojicu konkurenata, Jelminija, Benanija i Đirolamija, sa spoljašnje strane. Vozač “elantre” je brzo savladao Makedonca i osvojio treće mesto.

Davidovskom je i četvrto mesto svakako najbolji rezultat u karijeri, a iza njega su ostali njegov timski kolega Đirolami, Benani i Jelmini.

Osmi je kroz cilj prošao Tom Koronel, deveti je bio Mato homola, a deseti Isidro Kaljehas.

Klim Gavrilov, koji je startovao sa začelja, u poslednjem krugu je napredovao još dve pozicije i pored karirane zastave prošao kao jedanaest.

Dušan Borkovič, koji je krenuo sa 20. pozicije, na cilju je bio dvanaesti, ostavivši iza sebe Jevgenija Leonova, Nikolu Barta i Silvana Pusijea.

Osim Janga i Langefelda, trku nisu završili ni jučerašnji pobednik Tedi Klere i Jahim Galaš, koji su odustali u njenoj ranoj fazi.

Sledeći trkački vikend TCR Evropa planiran je na Zandvortu u Holandiji za tri nedelje.