EHCC: Vesnić uz mnogo problema četvrti na brdskoj trci u Portugalu

Četvrta trka Šampionata Evrope na brdskim stazama koja se vozila u okolini Brage u Portugalu neće ostati u lepom sećanju jedinom srpskom predstavniku na ovom prestižnom takmičenju.

Milovan Vesnić je vikend završio kao četvrtoplasirani uprkos problemima koji su onemogućili start na poslednjoj trci dana. I pored toga Vesnić se sa osvojenih 12 bodov učvrstio na trećem mestu u generalnom plasmanu grupe 3 Šampionata Evrope.

“Kao i na predhodnoj trci u Španiji, obećani novi pneumatici nisu stigli na vreme. Ovo je već treći takmičarski vikend kako nastupam sa, sada već dobro istrošenim, gumama što ozbiljno utiče pre svega na bezbednost, ali i na moje samopouzdanje i performanse. I pored toga, iz vožnje u vožnju sam bio sve brži, ali pred sam kraj druge od tri trke automobil je počeo da posustaje. Uporedivši podatke telemetrije sa konkurentima koji voze sliče automobile zaključili smo da “audiju” nedostaje snage, pa smo odlučili da na poslednjoj vožnji i ne učestvujemo. Srećom, postignuta vremena iz prve dve u zbiru su me stavila na četvrtu poziciju. Žao mi je što nisam mogao da izvučem maksimum i iz sebe i automobila na veoma brzoj i atraktivnoj stazi pred više od 100.000 gledalaca”, poručio je Vesnić na kraju takmičenja.

Tim sada očekuje gotovo 3.500 kilometara dug put nazad do Srbije gde će pokušati da pronađu i otklone kvar na “audiju RS3 LMS”.

Ono što predstavlja problem je činjenica da je sledeća trka šampionata Evrope na brdskim stazama već za 14 dana u Češkoj i već sada je upitno da li je fizički i logistički uopšte moguće da Vesnić startuje na čuvenoj stazi Ecce Homo.