“Elantra N TCR” debituje na Dejtoni, “honda sivik” najbrža na testu

LAT Images © 2021 Richard Dole

Tradicionalni test “Rika pre Roleksa 24” i ove godine je poslužio kao uvertira u znamenitu trku izdržljivosti na Dejtona međunarodnom spidveju.

Osim glavne kategorije, IMSA šampionata sportskih automobila, svoje mesto u programu ima i IMSA Mišlen pilot čelendž, u kom se takmiče i automobili TCR klase.

U TCR floti na Dejtoni svoj takmičarski debi ima novi model Hjundaija, “elantra N TCR”. Dve “elantre” na stazu izvodi Brajan Herta autosport, trofejni partner korejskog brenda na severnoameričkom kontinentu.

Hertin tim je dominantna snaga na tamošnjoj turing sceni od 2018, kada je počeo da sarađuje s Hjundaijem i tri dosadašnje titule, uključujući i proizvođačku iz 2020. osvojio je s modelom “veloster N TCR”. Ovogodišnju postavu tima na Dejtoni upotpunjuje i jedan dokazano šampionski “veloster”.

Uoči trodnevnog testa, organizovana je i prezentacija “elantre” na pitlejnu Dejtona spidveja, ali su se konkurentski modeli bolje pokazali u suočavanju sa štopericom.

Rika pre Roleksa okupila je 13 TCR automobila u IMSA Mišlen čelendžu. Sa šest primeraka, “veloster” je najmasovnije zastupljen, u igri su i tri “honde sivik tajp R”, pomenute dve “elantre”, jedna “alfa romeo đulijeta” i “audi RS 3 LMS”.

Od svih njih, na krugu od 3,56 milja sa 12 krivina, među kojima su i one sa nagibom od 31 stepena, najbrža je bila “honda sivik” ekipe Atlanta spidverks.

LAT Images © 2021 Jake Galstad

Ona je u nedelju, na petoj sesiji, prilikom simulacije kvalifikacione vožnje, postigla vreme od 1:59.805 i jedina uspela da probije granicu od 2 minuta.

Za tom “hondom” sledili su “audi” Roudšeger rejsinga, “alfa romeo” KMW motorsporta i još jedan “sivik” tima LA Honda – svi sa najbržim krugovima izvezenim na prvoj sesiji u petak.

Top 5 poredak zaključio je “hjundai veloster” tima Van der Ster rejsing (dakle ne iz Hertinog kontingenta), dok je šesto vreme vlasništvo “honde” VGMC rejsinga. Prvih pet automobila smestilo se u inteval od 7,5 desetinki.

“Elantrama” nije pošlo za rukom da postignu dobra vremena. Auto #33 nije mogao brže od 2:02.229, dok je sestrinski #98 prešao samo 3 kruga i nije zabeležio reprezentativno vreme.

Akcija u IMSA Mišlen pilot čelendžu na Dejtoni nastavlja se u sredu, 27. januara, kada takmičare očekuje jednočasovni trening. Kvalifikacije se voze dan kasnije, a sezonu otvara četvoročasovna trka u petak, 29. januara.