Engstler ponovo superiorno trijumfovao u TCR Nemačka, na podijumu Fugel i Gruber

Foto: Gruppe C Photography

Vozač “hjundaija i30N” Luka Engstler pobednik je i druge trke prvog trkačkog vikenda TCR Nemačka na Ošerslebenu.

On je startovao sa pol-pozicije i vodio od starta do cilja. Na podijum su se popeli i Dominik Fugel i Niko Gruber.

Loš start trke imao je Martin Andersen, baš kao i u prvom sprintu, pa je odmah izgubio dve pozicije. Sigurnosno vozilo izašlo je na stazu već u prvom krugu, kad se okrenuo Ginter Beninger i preprečio se u krivini 3. Ipak, vozač “kupre” je uspeo da se vrati na stazu, pa je trka nastavljena posle jednog kruga.

Andersen je ušao u duel sa Marselom Fugelom za četvrtu poziciju čim je trka nastavljena. Rezultat je bio kazna prolaskom kroz boks za Danca, jer je udario u”hondu” nemačog konkurenta na poslednjoj krivini. Fugel se održao na stazi, ali je pao na sedmu poziciju.

Engstler je počeo da odmiče, a žestoka borba se do poslednjeg kruga vodila za drugu poziciju između Dominika Fugela i Grubera. Dominik je izveo sjajno preticanje sa spoljne strane u poslednjem krugu, čime je osvojio drugi stepenik podijuma. Gruberu je, kao i prethodnog dana, pripala pobeda u Honda junior čelendž kategoriji.

Rene Kirher je s “folksvagenom” pružio dobru partiju u bici sa “kuprom” Erika Skalvinija i “hjundaijem” Robina Jara za četvrtu poziciju, koju je na kraju i osvojio. Skalvini je bio peti, ispred Karklisa, Marsela Fugela i Jara, a poredak prvih deset zaključili su ostali Legutko i Hertner, slavljenik u konkurenciji vozača džentlmena.

Engstler, koji ove sezoni vozi i WTCR, posle dve trke sezone ima 68 poena, 18 više od Dominika Fugela i 29 više od timskog kolege Grubera.

Sledeći trkački vikend TCR Nemačka planiran je za 11. jun na Red bul ringu.