Engstler s dva “folksvagena” u TCR Azija

Likvi moli tim Engstler najavio je celosezonski nastup u TCR Azija 2017. sa dva “folksvagen golfa GTI TCR”.

Jednim automobilom pilotiraće 23-godišnji Tajlanđanin Kantadi Kusiri, a drugim debitant, 39-godišnji Ekvadorac Dijego Moran.

Kusiri je bivši učesnik Otvorenog F3 prvenstva Evrope, u kom je proveo dve sezone. U 2016. gostovao je u TCR Internacionalnoj seriji na domaćoj rundi na Buriramu i u oba sprinta je stizao do bodova, osvojivši šesto i deveto mesto u apsolutnom poretku.

Srazmerno uspešan u nacionalnom prvenstvu Kolumbije, Moran je profesionalno baziran u Šangaju. On je izrazio uverenje da će mnogo naučiti i od svog mlađeg timskog kolege i od superiskusnog Likvi moli tima Engstler.

Nemačka ekipa uživa visoku reputaciju na azijskom kontinentu, gde je tokom godina stvorila solidnu bazu klijenata. Tome je svakako doprinela činjenica da je Franc Engstler osvojio dve azijske turing titule u prvoj deceniji ovog veka.

Ekipa se trka u TCR Azija od prvog dana, prošle sezone osvojila je naslov u kategoriji timova, dok je njen tadašnji pilot Endi Jan bio individualni šampion.

“Od samog početka bili smo sigurni da ćemo se prijaviti i za ovu sezonu TCR Azija. To je vrlo važan šampionat za naše sportske programe, dobra marketinška platforma za naše sponzore i mnogi od najboljih turing vozača Azije učestvuju u šampionatu”, kazao je Kurt Treml, sportski i marketing direktor Likvi moli tima Engstler.

“Zahvaljujući sponzorima i partnerima ponovo imamo moćan tim. Mi smo evropska ekipa i za nas je trkanje u Aziji ogroman izazov, ali zahvaljujući izvrsnoj medijskoj pokrivenosti, mogu da nas vide i u tim zemljama.”

Vlasnik tima Franc Engstler podsetio je na to da je njegova postava uveliko angažovana u različitim nacionalnim, regionalnim i kontinentalnim TCR serijama i da u njih ulazi bukvalno od momenta kad budu osnovane: “U TCR Azija debitovali smo 2015. i danas smo vrlo zadovoljni našim “golfovima”. Tokom proteklih godina vozili smo mnogo trka, a ove sezone smo od početka uključeni u TCR Bliski Istok.”

Promoter azijskog TCR šampionata Dejvid Sonenšer pohvalio je posvećenost bavarske ekipe: “Radosni smo što je Likvi moli tim Engstler ponovo s nama, s dvojicom novih pilota. Franc Engstler i njegova ekipa su naš veliki partner još od prve sezone. Osvojivši prošlogodišnju titulu, oni su podigli letvicu celog šampionata. Njihov profesionalizam i posvećenost na vrhunskom su nivou, to omogućuje našoj seriji da se dalje razvija i osvaja nove teritorije. I u 2017. bićemo jedna od najboljih turing kategorija u Aziji.”

1 Comment

  1. Hm. Dok se lokalni TCR samoionati razvijaju, TCR INTERNACIONALNA serija stagnira. Ne znaju se timovi, sastavi timova, ko gde vozi. Nesto tu nije kako treba.Loti je pruzio ideju lokalnim turing scenama, koje su sve, osim BTCC, lutale i umirale. Da kazemo, spasio je turing disciplinu dugorocno! Ali, muci se za TCR internacionalnom serijom gde ima 5 top vozaca i ostalo prosek. A od tih 5 jos se ne zna gde ko vozi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


11 − 2 =