Erlaher: Očekujem još jedan težak vikend, ali mislim da ću biti u boljoj pozicije nego prethodnog

Photo Paulo Maria / DPPI

Nema pauze ni odmora za Svetski kup turing automobila, pa ni za ekipe koje učestvuju u toj seriji.

Posle slovačke runde, nekoliko timova, među kojima i Cijan rejsing, ostalo je na autodromu kako bi testirali pre odlaska u Mađarsku, koristeći prednost blizine ova dva autodroma.

“Ostali smo da testiramo jer nam je to bilo preko potrebno pred odlazak na Hungaroring. Očekujem ponovo težak vikend, ali smatram da ću biti u boljoj pozicije nego prethodnog. Potrebno je da vratimo početni tempo i osvajamo mnogo više poena”, rekao je WTCR lider Jan Erlaher.

Čini se da četvorostruki prvak sveta Ivan Miler nije previše motivisan da se bori za titulu, već da pomogne svom sestriću da je osvoji, ali je ipak imao nekoliko dobrih rezultata u dosadašnjem toku sezone, pa u Mađarsku dolazi kao šesti u generalnom plasmanu.

“Šampionat je i dalje širom otvoren. Očigledno je da nismo zadovoljni onim što se dešavalo u Slovačkoj, ali je potrebno da to ostavimo iza sebe i fokusiramo se na sledeću rundu”, dodao je Miler.

Bjerk je zbog balansa performansi koje su znatno usporile “lynk&co” imao izuzetno slab vikend na Slovakija ringu, pa je sa druge pozicije u generalnom plasmanu pao na deveto.

“Mentalno sam prošli vikend ostavio iza sebe. U ovako kratkoj i intenzivnoj sezoni nema mesta za greške. Moramo da budemo fokusirani”, kazao je Bjerk.

Sigruno najslabija karika švedske ekipe je Santjago Urutija, ali je on u Slovačkoj pokazao određeni napredak. Argentinac je odvezao najbolje kvalifikacije od svih pilota “lynk&co”, a za razliku od prethodnih vikenda u Slovačkoj trke nije završavao u ogradi.

“Konačno dolazimo na stazu koju poznajem”, rekao je Urutija. “Hungaroring je staza na kojoj sam prvi put pobedio na evropskom tlu, dok sam vozio TCR Evropa. Stižemo u Mađarsku posle veoma teškog vikenda u Slovačkoj, a ne preostaje nam ništa drugo nego da damo sto odsto sebe i napravimo što bolji rezultat”.

Osim vođstva u poretku vozača, Cijan rejsing pred Mađarsku vodi i među timovima, sa 17 poena prednosti nad Komtuju rejsingom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*