Erlaher: Prva trka je bila dobra, ali su druge dve bile noćna mora

Photo Clement Marin / DPPI

Kako su se i pribojavali u Cijan rejsingu, sva četiri pilota “lynk&co” imala su težak vikend na stazi Nirburgring-Nordšlafe.

Najbolji rezultat napravio je Jan Erlaher u trci 1, koji je sa sedme startne pozicije na cilj stigao kao šesti. Nažalost, druge dve trke mladi Francuz nije završio.

“Vikend je bio frustrirajući. Imali smo dobar tempo, ali nam različite situacije nisu išle naruku. Prva trka je bila dobra, ali su ostale bile noćna mora. Ostaje nam da samo odemo odavde i fokusiramo se na naredni vikend”, rekao je Erlaher.

Četvorostruki prvak sveta Ivan Miler najviše je posla imao u trci 3, kad je sa 20. startne pozicije uspeo da stigne do 10. mesta.

“Ovo je zaista vikend za zaborav. Nadoknaditi deset pozicija u finalnoj trci je dobro, ali smo imali potencijal za više”, kratko je prokomentarisao Miler.

Iako je jedno 11. mesto sve što je iz vikenda u Ajfelima izvukao, Ted Bjerk i dalje drži treću poziciju u generalnom plasmanu.

“Bio je to veoma loš vikend sa mnogo prosutih poena. Zaglavio sam se i u prvoj i u drugoj trci, dok sam u trećoj odustao zbog slomljenog volana. Moj fokus je već na sledećoj rundi na ulicama Vila Reala, gde se nadam da ću se vratiti jači”, dodao je Bjerk.

Ništa manje malera nije strefilo ni Endija Priola, koji je prve dve trke završio van bodova, dok je u trećoj odustao zbog pucanja pneumatika.

“Nismo imali sreće ovog vikenda, rezultat je potpuno razočaravajući. Trudili smo se da naučimo što je više moguće o automobilu i to je sve”, završio je Priol.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 − seventeen =