Erlaher: Uspeo sam da pobedim na Nordšlajfeu, to mi je najznačajniji trijumf u karijeri

Cijan rejsing može da bude sasvim zadovoljan ishodom nemačke runde Svetskog kupa turing automobila.

Ivan Miler i Jan Erlaher završili su prvu trku na drugom i trećem mestu, a u drugoj je Erlaher pobedio, dok je Ted Bjerk bio drugi.

Komplikovan vikend Santjaga Urutije nije mnogo uznemirio švedsku ekipu, a “plavi musketari” odlaze sa Nordšlafea kao vodeći u dve kategorije – vozačkoj i timskoj.

“Kad sam dobio duel sa Đirolmijem počeo sam forsiram kako bi napravio prednost, i to je bio najluđi krug koji sam ikada izvezao. U trećem krugu sam samo održavao distancu. Trka je bila fantastična. Vremenski uslovi su bili promenljivi iz krivine u krivinu, staza je bila negde vlažnija, negde suvlja, potpuno ludilo. Uspeo sam da pobedim na Nordšlajfeu, to mi je najznačajniji trijumf u karijeri. Veoma sam srećan i što sam učvrstio vođstvo u generalnom plasmanu, hvala svima na podršci”, prokomentarisao je Erlaher.

Bjerk je pokazao svu svoju veštinu preticanjem dve “honde” u drugom sprintu.

“Staza je bila veoma klizava, nije bilo prostora ni za najmanju grešku. Trka je bila sjajna, vodio sam žestoku bitku sa Tašijem. Dobro je što smo osvojili toliko bodova”, dodao je Bjerk.

Četvorostruki svetski šampion Ivan Miler je posle drugog mesta u prvoj trci uspeo da u drugoj sa desetog startnog mesta stigne do sedme pozicije.

“Trka nije uopšte bila loša. Glavni zadatak nam je bio da osvojimo što više bodova kao tim. Ali Jan je bio kao vanzemaljac. Možda ovo nije bio moj najbolji vikend, ali ću sigurno biti bolji u trkama koje nam predstoje”, rekao je Miler.

Posle peha u kvalifikacijama, kad nije otišao na vanredno merenje, Urutija je startovao sa 16. mesta u obe trke. Prvu nije završio, a u drugoj je kroz cilj prošao kao deseti.

“Osvojili smo mnogo bodova i taj cilj je ostvaren. Bio sam oprezniji u drugom sprintu i dovezao auto na cilj bez oštećenja. Vikend je bio težak, pun pomešanih osećanja, od udesa do osvajanja bodova. Jedva čekam nastavak sezone”, kazao je Urugvajac.

Cijan rejsing posle druge WTCR runde vodi u poretku konstruktora, a Erlaher je vodeći među vozačima sa 92 osvojena boda. Bjerk sada deli drugo mesto sa Đirolamijem sa 61 poenom, a Miler ima samo bod manje i četvrti je.

Sledeći takmičarski vikend je 10. i 11. oktobra na Slovakija ringu.