Erlaheru i Tašiju po jedna virtuelna WTCR pobeda u Slovačkoj

Vozač Cijan rejsinga Jan Erlaher ubeležio je prvu pobedu u virtuelnom Svetskom kupu turing automobila, koji je vožen na Slovakija ringu.

Drugi sprint pripao je Atili Tašiju, kome je to drugi trijumf u eWTCR.
Erlaher je osvojio pol-poziciju za prvu trku, odlično startovao i bez problema ostao u vođstvu tokom čitave distance u trajanju od 12 minuta.

Iza njega su žestoku borbu vodili Esteban Gerijeri i Norbert Mihelis, Argentinac je kroz cilj prošao drugi, a Mađar je u poslednjim sekundama trke izgubio podijum kad ga je pretekao Nils Langefeld.

Taši je trku završio kao peti, ispred Homole, Askone, Đirolamija, Boldiža i Komta.

U drugoj trci sa najboljeg startnog mesta krenuo je Taši, koji je, kao i Erlaher, bez problema vodio od starta do cilja. Askona je do kraja prvog kruga nadoknadio dve pozicije, pretekavši Monteira i Boldiža i do kraja zadržao drugo mesto.

Homola je morao da se zadovolji trećim mesto, a posle srazmerno lošeg nastupa u Slovačkoj izgubio je vođstvo u generalnom plasmanu.

Gerijeri je kroz cilj prošao četvrti, što ga je dovelo na čelo tabele, a iza njega su trku završili Mihelis, Đirolami, Erlaher, Langefeld, Boldiž i Monteiro.

Homola je pao na drugo mesto u generalnom plasmanu, a novi treći je Erlaher, ispred Mihelisa.

Sledeća virtuelna WTCR trka planirana je za sledeći vikend na stazi Ningbo u Kini.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen − 17 =