ETCC 2017. na Eurosportu: Više prenosa uživo!

Photo Jorge Cunha / DPPI

FIA Evropski kup turing automobila u predstojećoj sezoni će biti pokriven značajno većim brojem direktnih TV prenosa.

Promoter i organizator serije odlučio je da na kanalu Eurosport prenosi 10 od 12 trka, koliko je planirano za sezonu 2017.

Takođe će sve trke, osim one na Nirburgring-Nordšlajfeu, biti emitovane i posredstvom strima na zvaničnom sajtu fiaetcc.com, dok će akcija iz Nemačke biti prikazana krajem maja, u sklopu posebne emisije sa najboljim momentima iz dve trke u Ajfelima.

Strim će u pojedinim zemljama biti blokiran, u zavisnosti od dogovora sa lokalnim TV emiterima.
Eurosport 2 će prenositi obe trke u Monci 30. aprila, zatim u Mađarskoj 14. maja, Vila Realu 25. juna, Zolderu 17. septembra i Mostu 8. oktobra.

Osim toga što je na panevropskom nivou zastupljen na kanalima Eurosporta, ETCC je ponuđen i nekim od kablovskih i lokalnih televizija, kako bi što veći broj gledalaca i van Starog kontineta mogao da ga gleda.

“Još jednom smo sa zadovoljstvom pripremili odličan paket direktnih prenosa za sve naše timove, vozače, partnere i gledaoce. On je uglavnom bez premca u internacionalnom turing svetu, na nivou ispod WTCC-a. Uz druge pogodnosti, kakva je i budžetski orijentisan kalendar sa šest takmičarskih vikenda, ovaj obiman TV plan pokazuje zbog čega je ETCC kampanja 2017. toliko atraktivna”, rekao je Erik Nev, WTCC i ETCC konsultant.