ETCC: Najbrži su rekli…

Prenosimo izjave osvajača pol pozicija po klasama na ETCC kvalifikacijama na Pol Rikaru.

Nikolaj Karamišev, prvi u TC2 turbo klasi: “Ovo su mi bile dobre kvalifikacije. “Ševrolet kruz” nam je nov auto, isprobali smo puno različitih stvari i u poslednjoj vožnji pokušali smo nešto što nam je donelo sjajan rezultat. Na stazi je bila prilična gužva, nismo svaki put imali čist krug, ali u finalnom pokušaju me ostali vozači nisu ometali i sve je bilo savršeno. Ranije sam testirao na Pol Rikaru, i to mi je sada bilo od koristi. Sutrašnje trke biće veoma interesantne, jer BMW automobili mogu da budu veoma konkurentni i voze ih veoma dobri vozači kao što su Engstler i Homola.”

Norbert Kiš, najbrži u TC2 klasi: “Prvi put sam ovde, ovo je moja prva trka u turing automobilima, ja stižem iz takmičenja kamiona i jednoseda. Veoma sam zadovoljan što sam otkrio da je moja “alfa 156″ veoma dobar auto i zahvalio bih se ekipi na podršci. Staza je takođe dobra, prvi put sam ovde i dopada mi se vožnja na njoj. Zadovoljan sam što sam prvi u klasi, uspeo sam da pobedim prošlogodišnjeg šampiona Petra Fulina. Trka će biti sasvim druga priča jer će vozači BMW-a na duže staze imati koristi od zadnje vuče njihovih automobila. Ovde ima i nekoliko dugačkih krivina, koje bi mogle biti problematične za automobile s pogonom napred. Očekujem da će BMW biti moćan u drugoj polovini trke, pa ću pokušati da u prvih nekoliko krugova napravim što veće rastojanje.”

Dmitrij Bragin, vlasnik pol pozicije u “seat leon kup” klasi: “Nov sam u ETCC-u i prvi put vozim na Pol Rikaru i malo sam iznenađen što sam se našao na pol poziciji. “Seat” je brz, a SMP rejsing je veoma dobar tim. Teško mi je bilo šta da kažem o sutrašnjim trkama, jer definitivno treba da više naučim o takmičenju i konkurentima.”

Ulrike Kraft, prva u klasi Super 1600 i Trofeju za dame: “Ove godine moj glavni cilj je pobeda u Super 1600 klasi, a ne samo u Trofeju za dame. Sa stazom sam se upoznala u petak i veoma mi se dopala, tehnička je i brza i odgovara mom vozačkom stilu. Veoma sam srećna, ovo je divno mesto i volim Francusku!”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 − 9 =