Evo je u akciji: Tom Ingram isprobao novu BTCC “tojotu korolu”

Nova “korola” fabričkog Tojota tima GB, spremljena za učešće u Britanskom prvenstvu turing automobila 2019, prvi put je izašla u javnost u petak na Olton parku.

Tom prilikom izvedena je prva probna vožnja, a automobil koji je izradio Spidvorks motorsport vozio je Tom Ingram.

Ingram je aktuelni BTCC vicešampion u apsolutnoj konkurenciji, istovremeno i osvajač trofeja namenjenog nezavisnim takmičarima. On je na pisti u Češiru, po komplikovanom i promenljivom vremenu, prešao prve kilometre u novom automobilu.

“Korola” će dalje biti transportovana u Španiju, na stazu Kalafat, gde će biti nastavljena ozbiljna razvojna testiranja.

“Izašao sam na pistu u novoj “koroli” i osećaj je neverovatan”, pričao je Ingram. “Još otkad je Tojota krajem prošle godine zvanično ušla u BTCC, sve što smo radili bila je priprema za ovaj trenutak.”

“Auto izgleda zadivljujuće, stoga priznanje svim momcima Spidvorks tima, radili su odlično, kao i uvek. Apsolutna mi je čast što ću predstavljati britanski ogranak Tojote u ovom novom čudovištu napravljenom u Britaniji.”

“Današnji test je u suštini bio funkcionalna proba, a “korolu” ćemo detaljno ispitati u Španiji iduće nedelje. Jedva čekam da vidim šta može!”

Šef ekipe Kristijan Dik vrlo je zadovoljan kilometrima pređenim u tek napravljenom BTCC jurišniku.

“Sad možemo malo mirnije da spavamo”, komentarisao je on. “Olakšanje je što smo dovde stigli i što sve funkcioniše.”

“Ujutru nismo vozili, a razlozi su bili dvojaki. Staza je bila veoma mokra, a sesija je održavana na međunarodnoj konfiguraciji Olton parka, koju u BTCC ne koristimo.”

“To vreme smo upotrebili za dodatne provere i rešimo nekoliko sitnih dečjih problema, a onda smo izašli tokom popodneva. Prvi Tomovi utisci bili su sjajni, zaista pozitivni. Nije bilo apsolutno nikakvih drama.”

“Korola” se na asfaltu Olton parka pojavila kamuflažno livrejisana. Prava trkačka kolor šema automobila ne očekuje se pre kraja meseca i zvaničnog BTCC medija dana.