Evo ko je suvozač Dušana Borkovića na Srbija reliju 2019.

Igor Marković će na predstojećem Srbija reliju sedeti na suvozačkom mestu Dušanu Borkoviću i vratiće se u ulogu kopilota koju je davno i sa uspehom igrao.

Marković je 2002. i 2003. godine osvojio dve šampionske titule u reli prvenstvu države u klasi, kao suvozač Mirka Martinovića.

Sa njim je baš na YU reliju 2003. (Srbija reli je nasledno ime) imao tragičan udes u kome je Martinović poginuo. Taj udes na brzinskom ispitu Mitrovac na Tari izazvao je i prekid Igorove suvozačke reli karijere.

Igor i Mirko pobedili su na 8 relija u klasi do 2000 kubika u vozilu “reno klio vilijams”, od kojih je jedna pobeda ostvarena i u generalnom plasmanu na reliju Balkan 2003. godine.

Pre Mirka, Igor je bio suvozač Drašku Topaloviću u klasi do 1400 kubika u “folksvagen polu” sa kojim je 2000. i 2001. godine osvojio dve vicešampionske titule i jednu pobedu na Interspid reliju 2000. godine.

Baveći se novinarstvom i drugim aktivnostima, Igor je uvek promovisao svoju veliku ljubav prema ovoj disciplini auto-sporta.

Očekujemo i sada na 52. međunarodnom Srbija reliju da zasija kao nekad i u saradnji sa Borkovićem i “škodom fabijom evo R5” dođe do dobrog rezultata.

S druge strane Dušan Borković ima dve reli pobede, 2008. na reliju Petrovac i 2009. godine na Sajamskom reliju u vozilu “citroen C2” i sa suvozačem Markom Jankovićem u klasi preko 1400 kubika grupe A.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one + 8 =