Fajls o pol-poziciji: Svuda sam vozio na limitu i ništa nisam imao u rezervi

U supertesnim kvalifikacijama na Hokenhajmringu, Džoš Fajls je osvojio prvu ovogodišnju pol-poziciju u TCR Evropa.

Targetov trkač dovezao je svoj “hjundai” do najbržeg Q2 kruga u vremenu 1:47.095 i dobio kvalifikacioni okršaj sa samo stotinkom prednosti nad prvim pratiocem.

“Pre kvalifikacija sam kazao da će biti superkomplikovano i zapravo nisam mislio da će biti moguće da postignemo pol-poziciju s težinom koju imamo, i uz tako veliku maksimalnu brzinu “audi” automobila”, kazao je Fajls, koji je na pisti u Baden-Virtembergu dva puta pobeđivao u TCR Nemačka.

“Samo sam složio dobar krug, bio sam na limitu svuda i ništa mi nije preostalo u rezervi. Ponosan sam na sebe i na ekipu, na sve koji se toliko trude da auto učine ovakvim kakav je. Nadam se da će “hjundai” na startu biti brz, a onda u toku trke i veoma širok! Žil Manjus je veoma brz, oni imaju vrlo dobro podešen automobil, trka je zaista potpuno otvorena.”

Drugu startnu poziciju za subotnji spirnt izborio je Belgijanac Manjus. Takav rezultat je najmanje što se očekivalo, s obzirom na performanse “audija RS 3 LMS” prikazane u petak.

Vozač Komtuju rejsinga je komentarisao: “Sigurno je da sam želeo da budem na pol-poziciji, blizu smo i mislim da je moj poslednji krug mogao da bude bolji. U poslednjem sektoru u prvom Q2 krugu nisam dovoljno forsirao i onda sam pre drugog kruga odlučio da rizikujem, pa sam dotakao zid. Svejedno, zadovoljni smo drugim mestom i mislim da će ovo biti dobar vikend za nas. “Audi” je ovde zaista brz i trebalo bi da osvojimo mnogo poena. Start će biti vrlo zanimljiv, mnogo sam ga uvežbavao juče i trebalo bi da bude u redu.”

Treći u kvalifikacijama, Luka Engstler bio je samo tri stotinke sporiji od vremena pol-pozicije. On takođe ima trkačko iskustvo na Hokenhajmringu u TCR automobilu, stekao ga je vozeći nacionalno prvenstvo Nemacke.

Tinejdžer iz Vigenzbaha nastupa u M1RA “hjundaiju” i ima plan za prvi sprint ovog vikendaTCR Evropa: “Pokušaću da izvedem savršen start, napadaću kao lud u prva dva kruga i videću kako će ispasti. Sigurno, želim da izađem na podijum u prvoj trci, ali ja nemam šta da izgubim jer sam toliko daleko u šampionatu, zato ću sve uložiti u napad. Gume će se prilično jako trošiti, nikad ne znate šta će se dogoditi, ali mislim da imamo vrlo dobar trkački tempo. Mnogo smo radili na setapu sa starim gumama i mislim da imamo veliku prednost u poređenju s ostalima.”

Posle kvalifikacija, u generalnom poretku serije vodi Manjus sa 61 bodom, slede Fajls i Nelson Pančatiči sa po 57 poena.