Fajls slavio na Zahsenringu, nosi +78 na Hokenhajm

Vozač Targetove “honde“ Džoš Fajls pobednik je druge trke nemačkog TCR šampionata na Zahsenringu.

Aktuelni prvak serije trijumfovao je ispred Majka Haldera u “seatu“ i svog timskog kolege Krisa Riharda u još jednoj “hondi“ i time se približio novoj tituli, o kojoj će se ipak odlučivati na Hokenhajmu.

Fajls i Rihard su odlično krenuli iz prvog reda, a Halder se odličnim startom popeo na treću poziciju. U drugom krugu Rihard je napravio grešku, što je omogućilo Halderu da se popne na drugo mesto, odakle je pratio Fajlsa sve do karirane zastave.

Iza sada trećeplasiranog Riharda poređali su se Estrajh (honda), Kirš (honda), Buri (audi), van der Linde (audi) i Engstler (folksvagen).

Halder je iz kruga u krug smanjivao Fajlsovu prednost, ali do kraja trke nije uspeo da se približi dovoljno da bi napao, dok je Rihard bio usamljen treći, daleko iza Haldera, ali daleko ispred Estrajha.

Van der Linde i Engstler su prošli Burija, dok je Estrajh sve više gubio tempo, što je omogućilo njegovom timskom kolegi Kiršu, kao i van der Lindeu, Engstleru i Buriju da mu se približe.

Estrajh je od polovine trke počeo ozbiljno da tone u plasmanu: obišli su ga Kirš, van der Linde i Engstler. Oni su do cilja nastavili da vode uzbudljivu borbu za četvrtu poziciju, međutim, poredak se nije menjao.

Estrajha su zatim napadali Buri, Pročik i Toma. Pročik i Toma su u skoro koordiniranom napadu uspeli da preteknu i Burija i Estrajha, dok se Finac mučio da izađe na kraj sa vozačem “honde“. To mu je uspelo u poslednjem krugu, a Estrajh je nastavio da tone, jer ga je u poslednjoj krivini iz prvih 10 izbacio Maks Hofer u “audiju“. Moricu svakako pripada epitet antiheroja današnje trke, jer je u jednom trenutku bio četvrti, a završio jedanaesti.

Kirš je posle dva uzastopna odustajanja (jučerašnjeg i onog na Nirburgringu) završio na vrlo solidnom četvrtom mestu. Pobednik jučerašnjeg sprinta Van der Linde bio je borben, ali nije dospeo dalje od petog. Engstler se pokazao dobro i izborio je danas nespornu šestu poziciju apsolutno, kao i novu pobedu u ruki kategoriji. Pročik je demonstrirao svoje iskustvo i iskoristio je sve prilike da bi završio sedmi. Florijan Toma je vozio oportunistički, što mu je donelo osmu poziciju, Buri se nekako dočepao devete, a spisak prvih 10 zaključio je Maks Hofer u “audiju”.

Vozač “opela“ Dino Kalkum trebalo je da krene sa 20. mesta, ali nije ni startovao. Njegova “astra“ se ugasila tokom vožnje prema startnoj rešetki, a mladi Nemac nije uspeo da je pokrene. Trka je otud imala “samo” 32 učesnika.

Uoči pretposlednje runde TCR Nemačka, Fajls ima 357 poena, ali još nije obezbedio titulu. Šampionat je “u životu” održao danas i u generalnom drugoplasirani Halder, koji ima 279 bodova (-78) i Englezu ostaje jedini konkurent. Van der Linde je treći u generalnom sa 256 poena.

Langefeld je danas na cilju bio tek trinaesti. Holanđanin je na tabeli četvrti (220 bodova), ali mu se opasno približio Pročik (220). U prvih osam nalaze se i Estrajh (193), Buri (182) i Kirš (170).

Sledeći, i ujedno poslednji trkački vikend ove sezone na programu je za nedelju dana, kada će TCR Nemačka voziti na Hokenhajmu.