Ferštapen: Koronelu bi otpao vrat posle dve krivine u F1 automobilu!

Foto: Chris Schotanus/Essay produkties

Četvrti takmičarski vikend Svetskog kupa turing automobila vozi se na holandskom autodromu Zandvort, u sklopu manifestacije Džambo trkački dani, koja je prošle godine okupila rekordnih 110.000 gledalaca.

Zvezda netakmičarskog programa na “toboganu među dinama” biće Maks Ferštapen, F1 pilot Red bul rejsinga, koji će kao i 2018. voziti demonstracione krugove u svojoj formuli.

Holanđani će na WTCR startnoj rešetki moći da pruže podršku trojici svojih vozača: nacionalne boje brane Tom Koronel, Nik Katsburg i Nils Langefeld.

I prošle godine su na Zandvortu startovala tri domaća trkača, ali su pored Koronela vozili i nekonkurentni vajldkard učesnici Mihael Ferhagen i princ Bernhard van Oranje. Ovog puta, od sve trojice Holanđana može da se očekuje juriš na bodove.

Uoči Džambo trkačkih dana, Ferštapen i Koronel razmenili su šaljive komentare. Maksa su u jednom intervjuu upitali koliko bi Tom izdržao u F1 automobilu, a mladi i popularni trkač odgovorio je da bi mu “vrat otpao posle dve krivine”, jer su toliko veliki fizički zahtevi s kojima se F1 piloti suočavaju.

Na odgovor WTCR “Šoumena” nije trebalo dugo čekati…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen − 7 =