I “fijat tipo TCR” spreman za BoP test!

Prema italijanskim izvorima, “fijat tipo TCR” pojaviće se na testu balansa performansi, zakazanom za period od 12. do 14. februara na stazi Rikardo Tormo.

Auto treba da je delo ekipe Teknodom sport i namenjen je akciji u TCR Italija.

Mogućnost da i Fijat, makar posredstvom privatnog tjunera, uđe u TCR svet pominjana je još krajem septembra prošle godine. Međutim, ekipa koja je projekat započela nije uspela da ga izvede do kraja i ostvari ambicioznu najavu da će auto prikazati pre završetka 2017.

Zato je cela stvar prešla u ruke Teknodoma, a krajnji proizvod treba da je troprostorna limuzina, zasnovana na serijskom modelu koji se proizvodi u Turskoj.

Teknodom je ekipa porodice Đakon iz Padove, koja je nastupala u nacionalnim monomarka takmičenjima Seata, kao i u prvenstvu Italije na krugu, za koji je ne tako davno razvijala “alfu romeo mito”.

Prošle godine, familija Đakon poklonila je poverenje “opel astri TCR” i u njoj su braća Džonatan i Kevin postigla nekoliko zapaženih rezultata: pobede na Muđelu, Imoli i Valelungi, uz još pet izlazaka na podijum i tri pol-pozicije. Kevin Đakon je sezonu završio kao trećeplasirani u generalnom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × 1 =