Finale TCR Bliski Istok: Fajlsu maksimum balasta za Bahrein, Engstler bez hendikepa

Treća i završna runda bliskoistočnog TCR šampionata biće održana predstojećeg vikenda na Međunarodnom autodromu Bahrein.

U skladu sa standardnom TCR procedurom, kompenzacionom težinom opterećena su trojica najuspešnijih vozača sa prethodnog takmičarskog vikenda u Abu Dabiju, a to su, redom: Džoš Fajls, Davit Kadžaja i Brendon Gdovik.

Fajls je u “hondi sivik” trijumfovao u oba sprinta na Jas marini, što mu je uz osvojenu pol-poziciju donelo maksimalno mogućih 55 bodova. Trkača iz Noriča, samim tim, prati i maksimalni balast od 30 kilograma.

Drugi najuspešniji vozač u Abu Dabiju bio je Davit Kadžaja, na svom debiju u “đulijeti” Mulzan rejsinga. Dva druga mesta u trkama – njegovi prvi TCR podijumi – kao i drugo vreme u kvalfikacijama obezbedili su mu 40 poena i hendikep od 20 kilograma za sezonsku završnicu.

I posle dva četvrta mesta i 24 boda na Jas marini, Amerikanac Brendon Gdovik ostao je vodeći u generalnom poretku bliskoistočne serije, a njegov “golf” će na poslednjim trkama serije nositi 10 kilograma viška.

Kada se u račun uzmu i težine automobila određene TCR balansom performansi, Fajlsov “sivik” imaće ukupnih 1.345 kg (osnovnih 1.285 kg + 30 kg balast uspešnosti + 30 kg BoP).

Kadžajina “đulijeta” će voziti na 1.265 kg (osnovnih 1.285 minus 40 kg BoP, plus balast od 20 kg), a Gdovikov “golf” startuje sa 1.295 kg (osnovnih 1.285 + 10 kg kompenzacione težine).

U igri za inauguralni naslov TCR Bliski Istok ostali su lider serije Gdovik sa 67 bodova, drugoplasirani Luka Engstler sa 6 poena manje i Džoš Fajls, koji za prvoplasiranim zaostaje 12 bodova .

Po svemu navedenom, bavarski tinejdžer imaće prednost nad dvojicom suparnika, jer u Bahreinu vozi na baznoj težini i od Gdovika je lakši 10, a od Fajlsa čak 60 kilograma.

Sve navedene težine podrazumevaju merenje s vozačem u kokpitu.