Fugel završio TCR karijeru, prelazi u GT Masters

Jedan od protagonista TCR šampionata Nemačke, Dominik Fugel, utvrdio je program za 2021. godinu: on i tim Fugel sport ulaze u ADAC GT Masters seriju sa “hondom NSX GT3”.

Trkač i tim iz Hemnica prošle godine su bili u najužem krugu pretendenata na nacionalnu TCR titulu. Osvajač četiri trke, Fugel je dugo i vodio u generalnom, ali je s “hondom sivik tajp R” sezonu ipak završio kao treći, svega šest bodova iza novog prvaka Antija Burija.

Dominikova TCR takmičarska faza tu se i završila, a 23-godišnjak je izneo svoje razloge za promenu discipline: “Sredinom prošle godine već smo razmišljali o tome kako je startna lista u TCR Nemačka sve kraća i kraća i šta da radimo dalje, naravno zajedno s Hondom. U tom trenutku nedostajala je i konkurencija jer je logično da je jednostavnije stići na podijum kada se na stazi nalazi deset automobila.”

“Tu nam je zafalila i motivacija jer smo u prvenstvu već četiri, pet godina. Krajem godine došli smo do ideje o NSX projektu i Honda Nemačka nam je, prirodno, i u tome pomogla. Bilo nam je jasno da ćemo ostati s Hondom, s njom sarađujemo već decenijama.”

Stariji od braće Fugel ući će u GT3 kategoriju, u kojoj je, kao i ekipa, debitant bez ikakvog iskustva. Zato svima predstoji navikavanje na novu tehniku i upoznavanje s njom, što će postići kroz test program i radom u radionici.

“Plan je, naravno, da što češće budem u automobilu da bih tako bio što je moguće spremniji za sezonu. I tim mora potpuno da se preorijentiše i prebaci na novi auto. U seriji kakva je ADAC GT Masters od početka morate da budete spremni jer etablirani timovi povlače sve prave poteze, a mi smo novajlije. Tu tek treba da stvorimo ime, i ja kao vozač i cela ekipa.”

Foto: Gruppe C Photography

“Naši ciljevi nisu postavljeni previše visoko. Realan je plan da jednom ili dva puta izađem na juniorski podijum, već to bi bilo lepo u prvoj sezoni. Ali, ne smem da kažem da mi je cilj da se borim za naslov, to je jednostavno nerealno. Reći ću to ovako: verovatno bismo se radovali top 10 rezultatu kao što se drugi raduju podijumu. Ključ je u konstantnosti – ko je stalno u bodovima, na kraju je automatski relativno daleko napred.”

“Honda NSX GT3” nije se takmičila u GT Mastersu od 2018. i Fugel sport zapravo vraća ovaj model u šampionat. Kako je u pitanju serija u kojoj dva pilota dele automobil, Dominik će morati da ima i partnera, s tim što će njegovo ime biti saopšteno docnije.

Za otprilike dve nedelje tim će preuzeti svoj GT3 takmičarski automobil u sedištu JAS motorsporta u Arlunu, gde će sprovesti prve funkcionalne probe.

Fugel sport je tokom godina postizao i lepe rezultate u trkama izdržljivosti – u 2019. i 2020. njegov auto je dva puta trijumfovao u TCR klasi na 24 sata Nirburgringa. O takvim kampanjama u ovoj sezoni tim još ništa nije odlučio.

“Što se tiče dugoprugaških trka na Nordšlajfeu, u ovom trenutku još nema ničeg konkretnog. Honda ove godine slavi 60-godišnjicu i već su mi reli da u svakom slučaju planiraju angažman na Nordšlajfeu. Ali, moramo da sačekamo i vidimo kako će se razvijati situacija s korona virusom jer je prošla sezona bila ekstremno loša.”

Uprkos svim pobrojanim manama TCR Nemačka, Fugelova ekipa će tu svakako ostati aktivna i 2021. i prijavljivaće jedan “sivik” za Dominikovog mlađeg brata Marsela, prošlogodišnjeg osvajača Honda junior čelendž kategorije.

“Marsel će u svakom slučaju ponovo biti na startu TCR Nemačka, tamo ćemo biti zastupljeni sa jednim automobilom. Dva naša TCR automobila vratili smo JAS motorsportu”, objasnio je Dominik i dodao: “Videćemo kuda će nas voditi put u godinama koje dolaze. Ja verujem da budućnost leži u GT3 programu, moraćemo da vidimo kako se taj program odvija i da li će se uopšte desiti jer nikad ne znate kakvo će stanje biti.”