I Fulin i Čerutijeva odsustvuju sa Sepanga, “đulijetu” vozi Mario Feraris

Ni Mikela Čeruti ni Petr Fulin neće moći da brane boje Mulzan rejsinga na malezijskoj rundi TCR Internacionalne serije.

Pilotesa iz Rima i dalje ima zdravstvene probleme, koji su je eliminisali sa trka na Buriramu i u Singapuru, dok će trkač iz Plzena tokom predstojećeg vikenda biti u akciji u Imoli, gde će pokušati da osvoji ETCC titulu u najjačoj S2000 TCN (TCR) klasi.

Mario Ferraris (Romeo Ferraris, Cinquone #14)Italijanska ekipa ipak će na asfalt Sepanga izvesti jedan od svojih “alfa romea”, a voziće ga Mario Feraris, sin Romea Ferarisa, osnivača tjunerske kompanije koja je ovaj auto razvila i izradila po TCR standardu.

Mario Feraris poseduje takmičarsko iskustvo iz različitih GT i turing serija, najčešće sticano za volanom automobila koje je izvela njegova porodična firma. Prošle godine je baš u takvoj ulozi povremeno nastupao u Italijanskom turizmo endurans prvenstvu u kokpitu “fijata činkvone abart”.

Njegov start u Maleziji predstavlja korak u tehničkom razvojnom programu “đulijete”, koji se već odvija sa sezonom 2017. na umu. Feraris važi za vozača kompetentnog u podešavanju automobila i on planira da izveze niz testova po završetku takmičarske 2016.