Gasi se brend Holden, šta to znači za Superautomobile?

Kompanija Dženeral motors ugasiće Holden brend do kraja tekuće godine.

Proizvodnja automobila ove marke u Australiji prestala je pre tri godine, a u decembru 2019. Holden je objavio povlačenje modela “astra” i “komodor” (“opel insignija” sa drugim bedžom) sa tamošnjeg tržišta, jer rezultati prodaje pokazuju da ovi modeli ne zanimaju lokalne kupce.

U Dženeral motorsu su gašenje brenda objasnili globalnim prioritetima i činjenicom da ne mogu da obezbede investicije neophodne kako bi Holdenu obezbedili dugoročan uspeh u Australiji i na Novom Zelandu.

Ovaj potez znači i gubitak oko 600 radnih mesta.

Nestanak Holdena odraziće se i na glavnu automobilsku seriju Australije, šampionat Superautomobila.

Fabrički program brenda u ovom takmičenju, što podrazumeva i homologaciju automobila, sprovodi ekipa Tripl ejt, pod komercijalnim imenom Red bul Holden rejsing tim. Ostali timovi – a ima ih šest – voze klijentske “komodore”, uz tek skromnu podršku kuće.


Prema važećim ugovornim obavezama, prisustvo marke u Superautomobilima treba da traje do isteka 2021. godine i tu dosad nije bilo dilema, uprkos nestanku “komodora” iz prodajnih salona.

Međutim, gašenje brenda je već druga stvar i danas ni Holden, ni organizator Superautomobila nisu mogli da potvrde da će taj ugovor biti ispunjen kako je predviđeno. To znači da bi angažman Holdena mogao da bude okončan već na kraju 2020, dakle godinu dana ranije.

Predstavnici kuće istakli su da su “svesni obaveza prema Superautomobilima i timu Tripl ejt, ali nisu potvrdili da će te obaveze biti i izvršene u 2021. Jedino je najavljeno da će Holden, njegov sportski partner i organizator šampionata razgovarati o daljim potezima i da će informacije o “prikladnom načinu da se izvede dolazeća tranzicija” biti saopštene u “prikladnom trenutku”.

Trkački angažman u tekućoj godini nije ugrožen i “komodori” će nastupati u Superautomobilima 2020, počev od prve runde serije, dolazećeg vikenda u Adelejdu.

Holden je na australijskoj turing sceni prisutan od 1960. godine, a njegovo rivalstvo s Fordom obeležilo je decenije i decenije lokalnog trkanja.

Superautomobili za 2022. godinu planiraju prelazak na tehnički pravilnik treće generacije (Gen3). On bi, prema dosadašnjim najavama, podrazumevao odustajanje od dosad dominantnog limuzinskog oblika karoserije trkačkih vozila i fokusirao bi se na performantne kupee, kakav je u šampionatu već postojeći “ford mustang”.

Superautomobili su siluetna kategorija, a šasije se izrađuju na osnovu propisa koje donese organizator. Dosadašnji obrazac šasije je po dimenzijama i proporcijama više odgovarao limuzinama, što će se od 2022. i Gen3 pravila po svoj prilici promeniti.

U koncipiranju novog pravilnika, organizator mora da vodi računa da krajnji rezultat na pistama u Australiji i Novom Zelandu budu modeli relevantni za proizvođače i tržište. U tom smislu, izgleda da je prelazak na siluetni “ševrolet kamaro” (putnički model se prodaje u Australiji) jedini način da Dženeral motors i dalje bude prisutan u Superautomobilima.

“Korveta” je pominjana kao moguće buduće oružje koncerna, ali predstavlja manje logičan izbor zbog centralno postavljenog motora u novom serijskom modelu, ako GM želi da promoviše baš tu arhitektoniku.

Problem su, međutim, rokovi. Uvođenje Gen3 pravila nije moguće pre 2022. godine, a treba pronaći rešenje za iduću sezonu Superautomobila, jer u njoj nije lako zamisliti trkačko prisustvo ugašenog brenda i modela koji se ne prodaje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × two =