Gašper Dernovšek dobio sedište u NASCAR Evroseriji za 2020!

Foto: Dejan Ipavec

Slovenački automobilista Gašper Dernovšek uspeo je da obezbedi sedište za NASCAR Evroseriju za 2020. godinu!

Ova vest stigla je nepunih mesec dana posle drugog regrutacionog testa na stazi Fontene-le-Komt u Francuskoj, na kojem je Dernovšek bio najbrži od 40 kandidata.

“Na testu me je ceo dan boleo stomak. Na brifingu pre prve vožnje bio sam potpuno zelen! Mislio sam da sam se razboleo, ali to je bila trema. To sam prvi put doživeo za pet godina trkanja. Znao sam da, ako se dobro pokažem mogu da dobijem mnogo, a ako propustim priliku više mi se neće nuditi”, kaže Dernovšek.

Kako nam je Slovenac tada ispričao, brzina nije bila presudni faktor, ali je nesumnjivo svojim ukupnim perfomansama zapao za oko organizatorima.

Takođe, nije zanemariva činjenica da je on bio jedini predstavnik iz Centralne i Istočne Evrope, regiona koji je NASCAR Evroseriji itekako zanimljiv za širenje u budućnosti.

“Dokazao sam organizatorima da imam potrebnu brzinu na stazi, ali je presudan faktor bio što dolazim iz regiona koji je njima zanimljiv. Oni će podržati moj ulazak u prvu sezonu finansijama i poznanstvima. Radujem se tome”, dodao je slovenački trkač, koji je za početak dobio polovinu budžeta za sezonu 2020. koja počinje 25. aprila u Valensiji.

Ovo takmičenje postoji na evropskom tlu od 2009. godine, automobili su isti kao oni koji se koriste u SAD uz male korekcije kako bi se prilagodili evrospkim stazama. U prvoj sezoni je učestvovalo 16 automobila, a po završetku je takmičenje dobilo i podršku FIA.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*