Gerijeri i Mihelis trijumfovali na Sepangu, Erlaher osvojio prvu virtuelnu WTCR titulu

Francuski automobilista Jan Erlaher za volanom “lynk&co” ekipe Cijan rejsing osvojio je titulu prvog virtuelnog Svetskog kupa turing automobila.

Na finalnoj rundi ovog takmičenja koja je vožena na stazi Sepang on je osvojio jedno treće i jedno sedmo mesto, što mu je, uz promenljivu kondiciju glavnih suparnika Norberta Mihelisa i Estebana Gerijerija, bilo dovoljno za naslov.

U prvoj trci u Maleziji sa pol-pozicije je startovao Gerijeri i bez problema završio na najvišem stepeniku podijuma, a iza njega je kroz cilj prošao njegov sunarodnik i timski kolega Nestor Đirolami. Treće mesto pripalo je Erlaheru, kog su dobar deo distance napadali Mikel Askona i Nils Langefeld, koji su pored karirane zastave prošli kao četvrti i peti.

Bodove su osvojili još i Homola, Taši, Mihelis, Boldiž i Monteiro.

U drugi sprint je sa najboljeg startnog mesta krenuo Orelijen Komt, ali je njegovo vođstvo trajalo do prve krivine. Njega su brzo pretekli Mihelis i Boldiž. Aktuelni svetski prvak brzo je odmakao sunarodniku, dok su Boldiža brzo progutali Homola i Gerijeri.

Argentinac je potom stigao do druge pozicije i polovinu distance je pritiskao vodećeg, ali nije mogao dalje od drugog mesta.

Njemu je za titulu bilo potrebno da Erlaher završi deseti, a upravo je na tom mestu mladi Francuz proveo veći deo trke.

Erlaher se potom probudio, izveo nekoliko sjajnih preticanja i poslednju trku završio kao sedmi, što mu je bilo više nego dovoljno za naslov.

Treći stepenik podijuma pripao je Asoni, ispred Đirolamija i Langefelda, a bodove su osvojili i Taši, Homola, Komt i Boldiž.

Erlaher je virtuelnu sezonu završio kao pobednik, sa pet poena više od drugoplasiranog Mihelisa i šest više od trećeg Gerijerija.

Prava WTCR sezona planirana je za septembar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 − 13 =