Gerijeri i Taši pobednici prve dve virtuelne WTCR trke na Salcburgringu

Prve dve trke virtuelnog Svetskog kupa turing automobila vožene su na Salcburgringu pod sloganom #raceathome, a učestvovalo je 17 profesionalnih trkača.

Za ovu priliku blokiran je setap, aktivirano je trošenje guma, a trošenja goriva nije bilo.

U kvalifikacijama je najbrži bio Mikel Askona, koji je krug prošao za 1,25:272, a za drugu trku je najbolje startno mesto obezbedio Atila Taši.
Na startu prve trke kontakt su imali Askona i Erlaher, tako što je Španac zatvorio priolaz Francuzu i završio trku, dok je vozač “lynk&co” pao na šestu poziciju.

Kontakt Priola i Komta obojici je presudio, a kolaterlna šteta bio je Taši.
Zanimljiva bitka odmah se razvila na začelju, odakle su trku počeli turing veterani Bjerk, Miler i Koronel.

Erlaher je pritisak na Langefelda završio torpedovanjem “audija RS3 LMS”, a Mihelis je naterao Boldiža na grešku i preuzeo treću poziciju, dok su Gerijeri i Homola na pozicijama jedan i dva bili potpuno bezbedni.

Prvi je kroz cilj prošao Gerijeri, ispred Homole i Mihelisa, a bez podijuma je ostao Erlaher. Boldiž je trku završio peti, Đirolami šesti, sedmi je bio Monteiro, ispred Čekona, Milera, Bjerka i Koronela.

U drugom virtuelnom sprintu trijumfovao je Taši, koji je i krenuo sa pol pozicije, ali je na startu izgubio duel sa Bjerkom. Šveđanin se ipak nije dobro snašao, pa je Mađar brzo vratio poziciju, a prošli su ga i Mihelis, Langefeld i Homola.

Najuzbudljivije tokom svih 12 minta bilo je upravo na vrhu, gde je najbolje prošao Askona, koji je izbio na drugo mesto i do kraja trke na momente ugrozio i vodećeg Tašija. Treće mesto pripalo je Langefeldu, koji je dobio duel sa Mihelisom.

Uzbudljiva borba vodila se pred kraj dostance između Bjerka, Homole, Đirolamija, Komta i Gerijerija. Najveću veštinu na simulatoru pokazao je Homola, pa je iz krivine Farelage izašao kao šesti, tik iza Erlahera. Sedmi je pored karirane zastave prošao Đirolami, ispred timskog kolege Gerijerija, Boldiža i Komta, dok je Bjerk bio tek 11. Miler je trku 2 završio na 12. mestu, trinaesti je bio Čekon, zatim Engstler, Koronel, Monteiro i Priol.

VOdeći posle prvog virtuelnog WTCR vikenda je Gerijeri sa 36 poena, ispred Homole koji ima 31 i Mihelisa sa 25.

Sledeća trka na programu je već narednog vikenda, a zadata staza je Hungaroring.