Gerijeri pobednik trke 3, na podijumu Monteiro i Đirolami

Photo Paulo Maria / DPPI

Pilot “honde” Esteban Gerijeri pobednik je poslednjeg sprinta mađarske runde Svetskog kupa turing automobila.

On je startovao sa pol-pozicije i uz pomoć timskih kolega tu ostao do starta do cilja, a trku su iza njega završili Tijago Monteiro i Nestor Đirolami.

Loš start je izveo samo Atila Taši, koji nije uspeo da drži priključak za ostalim Hondinim pilotima, pa je do kraja distance izgubio bitku i sa Askonom i sa Verneom, a pred kraj trke ga je ugrozio i Tarkvini, ali ga nije pretekao.

Đirolami je tokom trke nekoliko puta tražio da ga Monteiro propusti za drugo mesto, ali to se nije dogodilo. Monteiro je bio upadljivo brži od Gerijerija, postavio i najbrži krug trke, ali nije se usudio da prođe ispred Argentinca.

Erlaher se na startu probio na šesto mesto, ispred Milera, a ujak mu je ponudio da prođe ispred njega i proba da se obračuna sa tada petoplasiranim Askonom. Kako je Španac brzo ušao u duel sa Verneom, Cijanovi piloti nisu napravili rokadu, a par krugova kasnije Miler je izgubio poziciju od Tarkvinija.

Erlaher nije pružio otpor italijanskom veteranu jer nije želeo da rizikuje ispadanje iz trke, pa je Tarkvini završio kao sedmi, Erlaher je bio osmi, Miler deveti, a deseti je kroz cilj prošao Mihelis, ispred Bertona, Bjerka, Koronela, Magnusa i Filipija.

Kako Filipi nema pravo da osvaja bodove, poslednji poen pripao je Engstleru, koji je startovao sa začelje jer je njegova ekipa prekršila park ferme posle udesa u trci 2.

Trku nije završio samo Santjago Urutija, jer mu je posle nekoliko incidenata sa Tarkvinijem i Mihelisom pukao prednji levi pneumatik.

U generalnom plasmanu i dalje vodi Erlaher, s tim što je Gerijeri smanjio zaostatak na 22 poena.

Sledeća trka je za dve nedelje na Motorlandu Aragon u Španiji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*