Gerijeri ponovo ometao Milera u kvalifikacijama, Miler odbio da razgovara o incidentu

Photo Francois Flamand / DPPI

Ivan Miler i Esteban Gerijeri su drugi vikend zaredom bili akteri incidenta koji se dogodio u kvalifikacijama, a Miler je ponovo odbio da razgovara sa Gerijerijem.

Pilot Minihove “honde” je završio krug koji mu je doneo drugo startno mesto u prvom delu kvalifikacija, dok je Miler, koji se nalazio iza Argentinca, u tom trenutku započeo svoj brzi krug.

Gerijeri je usporio, dok je Francuz sustigao “sivik“ na pravcu pred krivinu Lisabon, a prilikom prolaska kroz tu krivinu je došlo do blagog kontakta između dva vozača.

Posle kvalifikacija Argentinac je otišao da razgovara sa kolegom, ali su ga Miler i menadžer Hjundai motorsporta Andrea Adamo oterali iz njihovog boksa.

“Otišao sam da razgovaram sa njim kada se sve završilo, i on mi je rekao da sam ga blokirao, ali ja to tako nisam video. Pričaću sa njim kasnije, budite sigurni u to“, rekao je Gerijeri.

“Nikada nećemo znati da li sam mogao da napravim brži krug“, rekao je Miler na konferenciji za medije. “Moj krug nije bio loš i zadovoljan sam ovim kvalifikacijama. Videćemo šta će se desiti na trci.“