GRM nudi partnerstvo Vuković motorsportu u izradi “megana TCR”?

Geri Rodžers motorsport pregovara sa Vuković motorsportom o saradnji, izradi i isporuci delova, čak i o samostalnoj i lokalnoj proizvodnji “renoa megan TCR” za svetsko tržište, tvrdi australijski portal AutoAction.

Kao što je čitaocima Serbiaringa poznato, australijska ekipa GRM kupila je od Vukovića dva “renoa megan TCR” i prijavila ih je za inauguralnu sezonu nacionalnog TCR prvenstva. Voze ih bivši piloti Superautomobila Džejms Mofat i Kris Piter.

Međutim, izgleda da se tim GRM ne zadovoljava samo ulogom klijenta, već sa nezavisnim švajcarskim tjunerom planira širu saradnju.

Kako je najavio u intervjuu za Serbiaring, Milenko Vuković je posetio sedište Geri Rodžers motorsporta u Melburnu i tamo je proveo dva dana. Tom prilikom se, piše AutoAction, uz obilazak postrojenja pregovaralo o lokalnoj izradi kompozitnih panela za “megan RS TCR”, kao i kompletnih automobila.

Iako mali i privatni konstruktor, Vuković ima licencu Reno sporta da izrađuje “megan” TCR specifikacije i prodaje ga na svetskom tržištu.

Prema tvrdnji australijskog portala, taj “megan” je napravljen dobro, ali je robustniji i komplikovaniji nego što je potrebno. Takođe, auto je i pretežak, jer koristi panele od fiberglasa i glomazne mehaničke komponente.

Geri Rodžers motorsport raspolaže infrastukturom i inženjerskim iskustvom u projektovanju i proizvodnji lakih zamenskih panela od kompozita, kao i lakših mehaničkih delova, što bi trkačkom “renou” koristilo.

Takođe, GRM je sposoban da za Vukovića proizvodi kompletne automobile, moguće i u većem broju nego što je to trenutno izvodljivo u Švajcarskoj.

U izgledu je tešnji savez između dveju kuća, a Geri Rodžers je potvrdio da je s Vukovićem vodio opsežne razgovore i da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom, kao i isporučenim automobilima.

“Zainteresovani smo da izrađujemo automobile i delove, ali u ovom trenutku to je još daleko. Još nemamo dogovor. Dopada mi se Milenkov entuzijazam i veoma nam je drago što se trkamo s njegovim automobilima”, kazao je on.

Prva intervencija na “meganima” u GRM vlasništvu bila bi uvođenje kompozitnih panela umesto onih od fiberglasa i za tu akciju je navodno već dato odobrenje. Isto važi i za program olakšanja mehaničkih komponenti, a vreme će pokazati hoće li ovi koraci rezultirati dogovorom s Vukovićem o proizvodnji kompletnih “megana TCR”.

GRM trkači Mofat i Piter ove godine će se pojaviti u ulozi suvozača na tri enduro runde Superautomobila, kao partneri Čeza Mosterta i Ričija Stanaveja.

Oni su takođe “viđeni” za start u Vukovićevim “renoima” na planiranoj superenduro TCR trci Spa 500. Ona treba da se vozi na distancu od 500 krugova na Spa Frankoršampu od 4. do 6. oktobra, nedelju dana pre Bathursta 1000.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 + eight =