Gudjir odgovorio na optužbe: Intenzivno radimo sa ekipama kako bismo izbegli slične situacije tokom trka

Photo Clement MARIN

Proizvođač pneumatika za Svetski kup turing automobila Gudjir odgovorio je na pritužbe koje je organizator ove serije dobio na račun kvaliteta njihovog proizvoda.

Nekoliko vozača imao je problem sa gumama tokom dva treninga i kvalifikacija, a Ivan Miler je rekao da su “pneumatici nebezbedni” i da će razmisliti hoće li uopšte da vozi trke.

Čelnici Gudjira pratili su situaciju tokom kvalifikacija i objavili su da “intenzivno rade sa ekipama kako bi izbegli slične situacije tokom trka”.

Oni su dodali da su zapravo samo Cijan rejsing i Minih motorsport imali pritužbe na njihov proizvod, dok ostali timovi nisu imali zamerke.

Analiza koja je sporvedena obuhvatila je i 32 učesnika u 24-časovnoj trci koji takođe koriste istu međavinu guma, a koja je ovog vikenda glavni program na Nirburgring-Nordšlajfeu. Dalje se navodi da je samo jedan automobil u endurans trci u dosadašnjem toku vikenda imao problem sa pucanjem gume.

“Nema nikave razlike između pneumatika za endurans trku i WTCR sprint trke. Uporedili smo podatke iz dve serije. Automobili u trkama izdržljivosti voze na jednom setu guma više od devet krugova, dok u WTCR voze samo tri. Napominjemo da su se samo dva brenda žalila na kvalitet pneumatika, i da naša ekipa intenzivno radi sa timovima kako bi bile ispoštovane sve tehničke preporuke zadate za 2022”, stoji u saopštenju Gudjira.