Gudjir se vraća na 24 časa Le Mana i u Svetsko endurans prvenstvo

Sa novom serijom trkačkih pneumatika razvijenih za FIA Svetsko prvenstvo u trkama izdržljivosti (WEC), Gudjir (Goodyear) se vraća u svet međunarodnih trka sportskih automobila.

U svojim centrima za inovacije Hanau u Nemačkoj i Kolmar-Berg u Luksemburgu, Gudjir već više od godinu dana razvija novu seriju trkačkih pneumatika, paralelno sa najnovijom serijom pneumatika Igl F1 supersport (Eagle F1 SuperSport) za vožnju po putu, namenjenih superautomobilima visokih performansi.

Time se kompanija pobrinula za prenos tehnologije i napretka u razvoju, kako pneumatika za vožnju po putu tako i trkačkih, i omogućuje vozačima da koriste prednosti obe serije.

Novi trkački pneumatici za FIA Svetski šampionat u trkama izdržljivosti biće premijerno predstavljeni u avgustu na Silverstonu, na otvaranju WEC sezone 2019/20.

FIA WEC se odvija na četiri kontinenta, kalendar uključuje trke koje traju od 4 do 24 sata, među njima nalazi se i legendarni izazov 24 sata Le Mana.

Ta će trka biti i svojevrstan vrhunac sezone, a na njoj su automobili opremljeni pneumaticima Gudjir do sada su slavili četrnaest puta.

Kompanija ocenjuje da su trke izdržljivosti, kod kojih u odlučujuće faktore za uspeh spadaju izbor strategije i pneumatici, odlična prilika za predstavljanje Gudjirovih novih tehnologija na širokom spektru različitih prototipova i GT automobila.

Povratak u svet međunarodnih trka sportskih automobila predstavlja novo poglavlje bogate sportske Gudjir istorije, obeležene mnogobrojnim uspesima.

Osim trijumfa na Le Manu i u američkom IMSA prvenstvu, pneumatici Gudjir postigli su i 368 pobeda na velikim nagradama Formule 1, što je rekord koji niko do sada nije nadmašio, iako američkog proizvođača guma u Formuli 1 nema još od 1999. godine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 3 =