Haf posle 350 trka na svetskom nivou bez sedišta u WTCR za 2020.

Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Bivši svetski turing šampion Rob Haf potvrdio je da neće biti deo WTCR 2020. godine!

On je poslednje dve sezone proveo za volanom “VW golfa” u ekipi Sebastijan Leb rejsing, koja je nedavno objavila da se povlači iz Svetskog kupa.

Ova objava znači da se Britanac neće trkati na najvišem turing nivou prvi put posle 15 vezanih godina, u kojima je odvezao 350 trka. Haf je pobeđivao 31 put, a najslađe su mu bile pobede u Makauu, ukupno njih devet, koje su mu donele nezvaničnu titulu “Kralja Makaua”.

Šampion iz 2012. ipak ne ide u penziju, trkače se u Kini, a nada se i nekim izletima u GT.

“Ponosana sam na moju turing karijeru, 350 trka je neverovatan broj, zaista nemam osećaj da ih je bilo baš toliko”, rekao je Haf.

“Sećam se prve pobede u Brnu 2006. kao da je bila juče, ali sve godine koje su usledile su bile fantastične, posebno sa Ševroletom. Osvojio sam titulu u borbi sa dva neverovatna trkača Alanom Menuom i Ivanom Milerom”.

“Držim rekord u broju pobeda u Makauu, kao i rekord staze od svih kategorija koje koriste automobile sa prednjom vučom. Na kraju, tu su i dve divne godine sa SLR i Folksvagenom u kojima sam zaista uživao”, priseća se Haf.

On je dodao da novonastala situacija ne znači da će se povći iz trkanja, već da će regrupisati potencijale i nastaviti da se bavi poslovima vezanim za auto-sport.

“Siguran sam da me ćeka još mnogo turing trka u budućnosti. Trenutno sam fokusiran na takmičenje u Kini. Biću instruktor mladim vozačima, tragaću za talentima, voziću istorijske trke koje zaista volim, a za koje nisam imao vremena”, završio je Haf, koji se zahvalio svima koji su ga pratili u dosadašnjem toku karijere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty − four =