Hajmgartner i “mustang” slavili na Bend motorsport parku uprkos kazni od 5 sekundi

Vozač “ford mustanga” Andre Hajmgartner zabeležio je prvu pobedu u karijeri u Australijskom šampionatu superautomobila, prvu za tim Keli Grouv rejsing u 2021. godini i prvu za Ford od septembra 2020.

Novozelanđanin je na Bendu trijumfovao, iako je u trci zaradio vremensku penalizaciju od 5 sekundi zbog nebezbednog puštanja iz boksa. Društvo na podijumu pravili su mu Čaz Mostert u WAU “holdenu” i Anton de Paskvale u DJR “mustangu”.

Hajmgartner je dan otvorio osvajanjem pol-pozicije, pri čemu je u sva tri segmenta kvalifikacija ostao na istom setu guma s profilom. Zamisao tima bila je da je bolje da održi njihovu radnu temperaturu, umesto da pokušava da zagreje nove komplete guma, što se pokazalo kao dobitna kombinacija.

Drugo startno mesto obezbedio je Mostert, a treće Vil Braun u Erebus “holdenu”. Sledila je kolona “mustanga” u sastavu De Paskvale, Kortni, Vil Dejvison, Kam Voters, dok su Tripl ejt puleni Šejn van Gisbergen i Džejmi Vinkap završili kao osmi i deveti.

Vlažna pista primorala je ogromnu većinu takmičara da startuju na Danlop pneumaticima za kišu. Izuzetak je bila trojka Bred Džons rejsinga koja se tako loše kvalifikovala da nije imala šta da izgubi.

Početak je bio buran jer je trka u prvom krugu imala trojicu različitih lidera. Prvi od njih bio je Mostert, koji je najbolje startovao s drugog mesta. Iza njega su kontaktnu bitku za drugu poziciju vodili Hajmgartner i De Paskvale, koji je u tom duelu nakratko prevladao.

Mostert je na hladnim gumama proširio putanju, De Paskvale je nakratko poveo, ali je i on počinio istu grešku samo jednu krivinu kasnije. To je Hajmgartneru otvorilo put do vođstva, a zatim više nije bio direktno ugrožen od suparnika. Do prvog odlaska u boks, on im je odmakao 7 sekundi.

Međutim, ishod trke mogla je da promeni kazna izrečena Hajmgartneru posle prvog pitstopa, izvedenog u 7. krugu. Ekipa ga je nebezbedno pustila u trku, što je dovelo do kontakta s “holdenom” Džejmija Vinkapa, a rezultiralo kaznom od 5 sekundi dosuđenom KGR pilotu.

U nastavku je Andre morao da stvori dovoljnu prednost da ta vremenska penalizacija ne utiče na njegov konačni plasman, ali i da se nada da neće intervenisati sigurnosno vozilo. Srećom po njega, u prvom je uspeo, a drugo se nije dogodilo.

Posle primenjene kazne, Novozelanđanin je na cilju bio 3,9 sekundi pre Mosterta, a da sve bude zanimljivije, ekipa je odlučila da mu o penalizaciji ništa ne govori, iako bi on voleo da je bilo drugačije.

“Ekipa mi ništa nije rekla o kazni, ali ja sam znao”, ispričao je Hajmgartner. “Kad se dogodio kontakt (s Vinkapom), pomislio sam koliko sam sebi otežao život i znao sam da moraju da me kazne sa 5 sekundi i to je fer. Izašao sam direktno ispred Vinkapa i desio se kontakt.”

“Znao sam da sam kažnjen, ali mi je inženjer saopštavao drugačija rastojanja od onih na koja sam računao. Zato sam napadao kao lud u poslednjih nekoliko krugova. Više bih voleo da sam znao za kaznu, onda u završnici ne bih toliko forsirao.”

“Presrećan sam što sam uspeo da nadoknadim tih 5 sekundi i da pobedim. Osećam olakšanje, prošlo je mnogo vremena, ja sam bio u ovom šampionatu, pa izašao iz njega. Srećom, Tod Keli mi je dao šansu da se vratim u kategoriju i trkam se za njegov tim i dosad je bilo zaista dobro.”

Mostert je završio drugi, ispred De Paskvalea i Kamerona Votersa, koji su se u poslednjih nekoliko krugova borili s “holdenom” Nika Perkata.

Perkat je posle horor izdanja u kvalifikacijama startovao pretposlednji, a top 5 plasman obezbedila mu je odluka tima da trojicu svojih vozača pošalje na stazu sa slikovima. Štaviše, on je bio i u igri za podijum, ali je u poslednjem krugu napravio malu grešku i senzaciju ipak nije uspeo da izvede.

De Paskvale je kazao: “Danas su glavna tema bili mešoviti vremenski uslovi, koji uvek zakomplikuju stvari. U odnosu na vlažni Sendaun supersprint, moj auto je bio mnogo bolji i mnogo komforniji po mokrom.”

“Kvalifikovali smo se pri vrhu, gde je u ovakvim uslovima i trebalo da budemo. Auto mi je bio mlaznjak u prvih pola kruga i poveo sam, ali sam onda zablokirao prednje točkove, što je bilo nepotrebno. Malo sam iznerviran što sam bacio to vođstvo, ali smo uspeli da se vratimo i završimo na podijumu, čime sam prilično zadovoljan.”

Tripl ejt se danas namučio. Lider serije Van Gisbergen imao je problem s pneumatskim pištoljem tokom zamene guma, u završnici je nakratko sišao sa staze i trku je završio sedmi, mesto iza timskog kolege Džejmija Vinkapa.

Bez obzira na to, Van Gisbergen je i dalje na čelu tabele sa 934 boda, Vinkap ima 794, Mostert 792, a Voters 743.

Tripl ejt vodi u timskom plasmanu (1.728 poena), slede DJR (1.231), Vokinšo Andreti junajted (1.209) i Tikford rejsing (1.169)