Halder i “honda” slavili na Katalunji, na podijumu i Oriola i Taufik

Vozač “honde“ Majk Halder pobednik je prve trke španske runde Evropskog TCR šampionata, koja se ovog vikenda vozi na stazi Katalunja.

Halder je sa prednošću od četiri sekunde trijumfovao ispred Pepea Oriole u “hjundaiju“ i Samija Taifika u “audiju“.

Osvajač pol-pozicije Mato Homola u BRC “hjundaiju“ na je startu izgubio prvo mesto od Haldera, da bi ga posle nekoliko krivina pretekao i Oriola.

Njegov timski kolega Danijel Nađ je takođe imao očajan prvi krug, pa se posle starta sa treće pozicije našao na osmom mestu na kraju prvog kruga.

U drugom krugu je došlo do kontakta između timskih kolega iz Target kompetišna, Jesike Bekman i Hozea Manuela Sapaga, posle kojeg su oboje pali u plasmanu.

Homola je uspešno branio treće mesto od napada Mehdija Benanija u “audiju“, ali se u petom krugu Benanijev kolega Taufik, probio ispred starijeg i iskusnijeg sunarodnika.

Samo krug kasnije Taufik je pretekao i Homolu i dao se u juriš za Oriolom.

U 10. krugu Nađ je u borbi za šesto mesto pretekao Nikolu Barta u “audiju“, a ubrzo su to učinili i Andreas Bekman i Džon Filipi u Target “hjundaijima“, te Žilijen Briše u “pežou“.

U samom finišu Taufik je sustigao Oriolu, pa se Španac poslednja dva kruga grčevito branio da sačuva drugo mesto.

Majk Halder je bez ikakvih problema trijumfovao, dok je Oriola uspeo da sačuva drugu poziciju i kroz cilj prođe ispred Taufika.

Mato Homola je bio četvrti, Benani peti, dok se Nađ na kraju domogao šestog mesta.

Andreas Bekman je kroz cilj prošao kao sedmi, Filipi je bio osmi, dok su prvih 10 kompletirali Žilijen Briše i Nikola Bart.

Lider šampionata Danijel Lojd je u poslednjem krugu izleteo sa 11. mesta, tako da je kroz cilj prošao kao šesnasti i nije upisao nijedan poen.

Uprkos tome, Lojd i dalje vodi na tabeli TCR Evropa, ali Halder za njim sada zaostaje samo 2 boda (173:171).

Druga trka je na programu sutra od 13:55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*