Halder sezonu okončao pobedom: Dogodine bih voleo dupli program, TCR Evropa i TCR Nemačka

Gost iz TCR Nemačka Majk Halder osvojio je završnu, četrnaestu trku sezone TCR Evropa i kontinentalna serija sada može da se pohvali činjenicom da je imala osmoricu različitih pobednika u 2018.

Vozač iz Meskirha, inače viceprvak TCR Nemačka 2017, u Barselonu je stigao kao pojačanje KCMG Hel enerdži tima, a kao i u matičnom prvenstvu, nastupio je u “hondi sivik tajp R TCR” FK7 generacije.

Razume se da sam presrećan rezultatom, ovo mi je prvo učešće u TCR Evropa. Takođe, prvi put sam sa ovim timom, prvi put na Jokohama gumama i prvi put u Barseloni i otud mogu samo da budem veoma zadovoljan onim što sam izveo u trci 2. Naš paket se pokazao vrlo konkurentnim i to uopšte nije bilo loše kad se uzme u obzir da nas je konkurent izgurao sa staze na drugom treningu. To je poremetilo ceo naš plan za vikend. Iduće godine bih voleo da vozim dupli program, TCR Nemačka i TCR Evropa”, poručio je Halder.

Danijel Nađ je u finalnoj trci sezone odoleo žestokim napadima Ešlija Satona i “hjundai” ekipe M1RA dovezao je do drugog stepenika pobedničkog postolja.

Bilo je mnogo teže nego što je spolja moglo da izgleda. Zadovoljan sam performansama i ovakvim završetkom sezone. Gume su mi prilično rano otišle, zbog bliske borbe sa Satonom. I kad sam konačno uspeo da se od njega odbranim, i dalje sam morao da pazim na njih, ali sam ipak smanjio zaostatak za Halderom. Da je trka trajala još nekoliko krugova, mogao sam da ga ulovim”, rezimirao je Nađ svoj nedeljni nastup.

Mađarski automobilista okončao je godinu kao peti u generalnom, uz pobedu na Asenu i tri druga mesta (Pol Rikar, Hungaroring, Katalunja) kao najveće pojedinačne domete.

Ešli Saton svojim španskim izdanjima nije razočarao poštovaoce ostrvske škole turing trkanja.

Kao još jedan gost u TCR Evropa, BTCC šampion iz 2017. završio je nedeljnu trku na trećem mestu, posle ofanzivne vožnje u kojoj je savladao Petera Tertinga, ali ne i Danija Nađa.

Svakako sam veoma zadovoljan ovim iskustvom. Ovo mi je prva trka van Velike Britanije, i to na ovako velikoj stazi. Za mene je ovo bio dobar vikend i mnogo mi se dopala TCR Evropa”, zaključio je Saton, koji u Velikoj Britaniji brani boje zvanične postave Subarua.