Hankuk novi dobavljač guma za TCR Istočna Evropa, promenjen i sistem kvalifikacija

TCR Istočna Evropa uvodi nekoliko važnih izmena za sezonu 2021.

Za treću sezonu ovog takmičenja dobavljač guma neće više biti Jokohama, već ju\nokorejski brend Hankuk.

“Gume su veoma važan parametar u trkanju i ta promena će biti veoma velika. Imamo sjajna dugogodišnja iskustva sa Hankukom u ESET kupu, posebno u junior programima, enduransu i trkama Reno klio kupa. Promena će sigurno biti dobro prihvaćena kod učesnika u TCR i endurans trkama”, rekao je promoter TCR Istočna Evropa dr Jozef Krenek.

Startni raspored za drugu trku vikenda biće formiran po rezultatima iz prve. Ranije se vozačima beležio drugi najbrži krug u kvalifikacijama i po tom redosledu je formirana rešetka. Od ove godine, ona će biti formirana prema rezultatima iz trke 1 sa delimično obrnutim rasporedom.

Ova promena je napravljena da nijedan takmičar ne bi mogao da dominira tokom čitavog vikenda, kao što je bio slučaj sa Dušanom Borkovićem 2020.

Odluka o još jednoj promeni doneta je zbog veoma teške finansijske situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa. Naime, od 12 trka, koliko je planirano, za konačni plasman uzimaće se 10 najboljih rezultata (bruto i neto bodovi).

“Glavni cilj nam je kvalitetno takmičenje, ali uz redukovanje ukupnih troškova. Odlučili smo da bodujemo 10 od 12 trka, ali već sledeće sezone planiramo da ponovo uzimamo zbir bodova sa svih trka”, objašnjava dr Krenek.

Organizatori su odlučili i da smanje participaciju za mlade vozače od 21 do 23 godine, kako bi ih motivisali da dođu u seriju.

Za sve ostale važi popust ako uplate celu sezonu u zadatom roku.

Sezona bi trebalo da startuje 16. aprila na Hungaroringu.