Holden povlači “komodor” s tržišta, ostaje trkački model do kraja 2021.

Global copyright: Daniel Kalisz Photographer

“Holden komodor” ostaće trkački model u Australijskom šampionatu superautomobila najmanje do kraja sezone 2021, iako ga matična kuća povlači iz prodajnih salona.

U današnjem saopštenju Holden je objavio da će svoj putnički program ubuduće zasnivati samo na SUV modelima i lakim komercijalnim vozilima, dok će “komodor” i “astra” nestati s tržišta tokom 2020.

Odluka kompanije je logična: decenijama su limuzine bile najveći hit na tržištima Australije i Novog Zelanda. Danas, međutim, SUV i pikapovi nose 76% Holdenove prodaje i taj trend se nastavlja.

Upoređenja radi, u 1998. je u Australiji prodato skoro 218.000 velikih putničkih automobila – limuzina, dok se za 2019. predviđa da će tržište apsorbovati samo 8.700 takvih modela.

S druge strane, SUV segment danas dostiže prodaju od skoro pola miliona jedinica, a laka komercijalna vozila od preko 200.000 primeraka.

“Komodor” je kao velika porodična limuzina bio ikona australijskog automobilizma u periodu dužem od 40 godina, tokom kojih je uglavnom bio proizvođen lokalno.

Današnja verzija, “komodor ZB” je zapravo “opel insignija” uvezena iz Nemačke, samo sa drugačijim oznakama. U putničkom izdanju on ima loše prodajne rezultate, a Australija ga je dočekala na nož jer u ponudi nema V8 motor, niti zadnji pogon.

Kao trkački automobil u turing takmičenjima, “komodor” je prisutan u Australiji još od 1980.

Uprkos promenama na tržištu, on će u Superautomobilima, u aktuelnoj homologiranoj ZB verziji opstati još barem dve godine, a nije isključeno da se program nastavi i posle 2021, kada na scenu treba da stupe automobili Generacije 3.

Red bul Holden rejsing (Tripl ejt) trenutno je fabrički tim Holdena, zadužen za homologaciju modela u Superautomobilima.

Ostali timovi – Erebus, Bred Džons rejsing, Vokinšo Andreti junajted, Tim 18, Met Stoun rejsing i Tekno autosports – smatraju se klijentskim i uživaju skromnu podršku, uključujući rezervne delove i putničke automobile.

U poslednje dve sezone, dve generacije trkačkih “holdena”, VF i ZB, pretrpele su poraze u šampionatu Superautomobila od konkurentskih Fordovih modela “falkon” i “mustang”.

Vozačke naslove 2018. i 2019. osvojio je Skot Meklohlin za volanom DJR Penske automobila.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × three =