“Holden” probio led, u Tasmaniji prekinuta pobednička serija “ford mustanga”

(VUE Images / Red Bull Content Pool)

Treća runda Australijskog šampionata Superautomobila vožena je prošlog vikena na stazi Simons plejns i ostaće upamćena po prvoj pobedi modela “holden komodor” u 2019.

Subotnju trku od 120 kilometara osvojio je šampion i lider serije Skot Mekloflin, nastavivši niz od sedam uzastopnih trijumfa “ford mustanga”, a u nedelju je Šejn van Gisbergen priredio prvo ovosezonsko slavlje Red bul Holden timu Australija.

Organizator šampionata je za Tasmaniju sproveo najavljivane promene s ciljem da podigne težište superiornog “forda”. Na svih šest “mustanga” izmenjena je pozicija 28 kilograma balasta, koji su svoje novo mesto našli na krovnom delu zaštitnog kaveza. Na “komodorima” je premešteno po 6,7 kilograma i stavljeno iza gornje linije vetrobrana, a na četiri “nisan altime” nije bilo intervencija.

Dobar vikend za Holden najavio je Mark Vinterbotom, osvojivši pol-poziciju za prvu trku. Bivšem šampionu Superautomobila to je bila prva pol-pozicija od 2016. i prva otkako je u međusezoni promenio brend za koji nastupa.

Za njim su se u kvalifikacijama poređali Mekloflin, Van Gisbergen i Fabijan Kultard u drugom DJR Penske “mustangu”.

Trka je, međutim, priredila ove sezone već često viđan ishod i završena je dvostrukom pobedom Penskeovih pulena. Mekloflin je slavio i šesti put u 2019, a društvo na podijumu pravio mu je timski kolega Kultard, dok je trećeplasirani Van Gisbergen bio najbolje plasirani pilot Holdena.

Mekloflin je na startu savladao Vinterbotoma i kontrolisao je prvu fazu trke. Mesto ispred glavnih suparnika zadržao je i posle pit-stopova, a njih je Kultard iskoristio da preskoči Vinterbotoma i nađe se na drugoj poziciji. Posle toga je bilo jasno da će se sprint završiti dvostrukim trijumfom DJR tima Penske.

Van Gisbergen se treće pozicije dočepao zahvaljujući kasnijem odlasku u boks. Zbog toga je početno izgubio pozicije, ali je imao za 10-15 krugova svežije gume u finišu, pa je lako savladao sestrinske “holdene” Dejvida Rejnoldsa i Džejmsa Kortnija, a u pretposlednjem krugu, uz pomoć gužve na stazi, i onaj Vinterbotomov. Vlasniku pol-pozicije nije se dalo da upiše prvi podijum otkako je napustio Ford.

Dva najbrža “forda” na cilju je sledila kolona od čak sedam “holdena”, a deseto mesto pripalo je Čezu Mostertu u Tikford “mustangu”.

Pol-pozicija za nedeljni sprint od 200 kilometara pripala je Van Gisbergenu, koji je Kultarda nadmašio za šest stotinki. Iz drugog reda su startovali Rejnolds i Vinterbotom, dok je Mekloflinu pošlo za rukom da postigne tek peto vreme.

Van Gisbergen je tu pol-poziciju pretvorio u prvu pobedu u 2019. Vodio je od gašenja semafora, da bi od 15. kruga počeo da se oslobađa Kultardovog pritiska.

Posle prve ture pit-stopova Kultard je preuzeo vođstvo, dok su se Van Gisbergen i Mekloflin upustili u bitku za drugo mesto i nju je dobio Holdenov trkač. Van Gisbergen je potom u direktnom dvoboju po lakoj kiši savladao i Kultarda i vratio se na vrh poretka, gde je ostao i posle drugog odlaska u boks.

U završnici je Kultard bio zaposlen defanzivnom borbom sa trećeplasiranim Rejnoldsom, što je Van Gisbergenu otvorilo put ka trijumfu s prednošću od 5 sekundi u odnosu na konkurenta iz DJR tima Penske.

Rejnolds je osvojio treće mesto za Erebus “komodor”, Mekloflin je upisao poziciju 4 i kazao da je rezultat mogao biti drugačiji da su mu kvalifikacije prošle po planu. Poredak prvih pet zaokružio je Džejmi Vinkap u drugom Red bul “holdenu”. Sedmostruki šampion serije izvezao je dobru povratničku trku, budući da je u nju ušao sa 13. startnog mesta.

Posle Tasmanija supersprinta u najvažnijem šampionatu u Australiji i dalje vodi Mekloflin sa 770 bodova. Sa šestog na drugo mesto u generalnom napredovao je Kultard, koji sada ima 646 poena. U plasmanu slede Red bul asovi, Vinkap sa 610 i Van Gisbergen sa 604 poena.

Šampionat superautomobila nastavlja se bez pauze, već ovog vikenda, supersprintom na poznatoj stazi Filip Ajlend. Za subotu je predviđena trka od 120, a za nedelju od 200 kilometara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 3 =