Holden završio fabrički angažman u Superautomobilima, “komodor” se u Australiji vozi i 2021.

VUE Images / Red Bull Content Pool

GM Holden i Tripl ejt rejs inženjering dogovorili su raniji raskid ugovora o zajedničkom nastupu u Australijskom šampionatu superautomobila.

Prošle godine produženi fabrički ugovor Holdena i uspešne trkačke ekipe trebalo je da traje do završetka kampanje 2021. Međutim, Dženeral motors je u februaru odlučio da do kraja 2020. ugasi brend Holden, pa je i godinu dana raniji raskid ugovora bio očekivan potez.

Komercijalni detalji sporazumnog raskida ostaju poverljvi. Ipak, zna se da će Tripl ejt zadržati sadašnje komercijalno ime Red bul Holden rejsing tim još barem godinu i po dana, jer njegovo partnerstvo s proizvođačem energetskih napitaka važi najmanje do isteka 2021. Komercijalni naziv ekipe za kasniji period tek treba da bude određen.

Formalno gledano, angažman Holdena u Superautomobilima biće okončan završetkom tekuće sezone. Uprkos tome, ekipe šampionata moći će da se i dogodine trkaju u “komodorima” i da to čine sve do uvođenja sledećeg, Gen 3 pokolenja automobila, zato što su tehničke promene u doba covid-19 pandemije preskupe i neracionalne.

Nestajuća australijska automobilska marka je saopštila: “Holden je zadovoljan što je postigao dogovor o sporazumnom raskidu ugovora s Tripl ejt rejs inženjeringom. Auto-sport je dao ogroman doprinos Holden brendu i veoma smo ponosni na postignuća na stazi, koja nikada neće moći da budu izbrisana. Holden i Tripl ejt su od 2010. postigli mnogo i iskreno se nadamo da će se tako nastaviti i tokom ostatka ove sezone. Holden je svim timovima koji voze “komodor” zahvalan na posvećenosti i podršci, ali pogotovu timu Tripl ejt, koji je bio fantastičan partner.”

“Kao i svi drugi, i mi se radujemo što ćemo uskoro ponovo videti trkačke automobile na stazi. Svi želimo da i dalje gledamo pobede, a nema boljeg načina da se Holden brend oprosti u velikom stilu od pobede na Bathurstu i titule u Superautomobilima.”

Holden je u australijskim turing trkama dugo nastupao u fabričkim ili fabrički podržanim programima. U najpoznatijoj inkarnaciji, predstavljali su ga Holden diler tim i Holden rejsing tim (danas Vokinšo Andreti rejsing). Od 2017. tim Tripl ejt preuzeo je status fabričke ekipe od Vokinšoa.

Tripl ejt se u Superautomobilima od 2010. godine trka s različitim verzijama “holden komodora”, a status fabričkog tima marke stekao je 2017.

Već 2010, u prvoj sezoni s “komodorom”, tim je pobedio na debiju u Abu Dabiju i zabeležio je dvostruku pobedu na Bathurstu 1000. U zajednički Holden – Tripl ejt bilans spadaju osam timskih i šest vozačkih titula, te četiri pobede na Bathurstu 1000.

Holden je podržavao i timove osim fabričkog. Nekada je to činio posredstvom izdašnih sponzorskih paketa i raspoređujući svoje fabričke vozače u “komodore” različitih timova u seriji, a u skorašnje vreme pomagao je rezervnim delovima i pozajmljivao putničke automobile ekipama koje nastupaju s njegovm tehnikom.

Danas dve trećine startne rešetke čini “holden komodor” aktuelne ZB generacije (siluetna “opel insignija”).

U svom saopštenju Tripl ejt se zahvalio Holdenu, svim njegovim bivšim i sadašnjim radnicima s kojima je sarađivao, kao i mreži dilera na neverovatnoj podršci i prijateljstvu u protekloj deceniji. Tim čije boje brane Džejmi Vinkap i Šejn van Gisbergen istakao je da je posvećen postizanju najboljih mogućih rezultata u 2020.

Foto: Mark Dadswell/Red Bull Content Pool

Šampionat superautomobila otvoren je na Adelejdu, jedinom ove godine voženom rundom, na kojoj je Vinkap osvojio prvu trku. Posle Adelejda 500, on je drugi, a Šejn van Gisbergen trinaesti u generalnom plasmanu serije.

Nastavak sezone predviđen je za 27/28. jun na Sidnej motorsport parku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*