Hondin kišni ples: Gerijeri najbrži i na drugom treningu na Hungaroringu

Hondin pulen Esteban Gerijeri okončao je i drugi WTCR pretkvalifikacioni trening u Mađarskoj kao najbrži.

Na polučasovnoj sesiji, takođe voženoj po vlažnoj pisti i pred sablasno praznim tribinama, Argentinac je štopericu zaustavio na 2:05.591, nadmašivši Mikela Askonu u “kupri” za 339 hiljaditih delova sekunde.

Nestor Đirolami i Atila Taši dovezli su svoje “honde” do trećeg i četvrtog mesta, uz zaostatke od 0.886 i 0.926 sekundi za Gerijerijem.

Najbolje rangirani “audi” vozio je Žil Magnus, koji je završio peti (+0.984), a status najuspešnijeg u Hjundai redovima izborio je šestoplasirani Luka Engstler (+1.240).

WCR šampion Norbert Mihelis imao je sedmo vreme, Natanael Berton osmo. Ivan Miler je kao deveti bio najbrži među Lynk&Co Cijan musketarima, a top 10 poredak zaključio je Tijago Monteiro u četvrtoj “hondi” u gornjem domu plasmana.

Lider prvenstva Jan Erlaher završio je kao dvanaesti (+1.834), ispred Gabrijelea Tarkvinija i Toma Koronela.

U komplikovanim uslovima nije se snašao ni 15-plasirani Santjago Urutija u najsporijem “lynk&co03”, a ni “alfama” ni “renou” nije prijala vlažna i klizava pista.

Žan-Karl Verne i Luka Filipi dovezli su “đulijete” do mesta 17 i 19, u sendviču između njih našao se Orelijen Komt u “meganu”.

WTCR debitanti Niko Gruber i Hose Manuel Sapag teško da su mogli i zamisliti teže uslove za svoj prvi vikend u šampionatu. Na drugom treningu smestili su svoje “hjundaije” na pozicije 20 i 21.

Kvalifikacije za trke četvrte runde Svetskog kupa turing automobila počinju u 15:30.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*