Hunkadelja je šesti čovek Mercedesa za DTM kampanju 2018.

Španac Danijel Hunkadelja određen je za šestog vozača DTM postave Mercedesa s kojom će marka iz Štutgarta ući u svoju poslednju DTM sezonu.

Hunkadelji će to značiti povratak u kokpit “mercedesa-AMG C 63 DTM” posle jedne godine pauze.

On je prošle sezone bio Mercedesov DTM test pilot i rezervista i istovremeno se takmičio u različitim GT serijama i trkama (VLN, Blanpan sprint i endurans, 24 sata Nirburgringa), takođe u automobilu sa znakom trokrake zvezde.

Dani je proveo četiri sezone u nemačkoj premijum turing seriji kao pilot Mercedesa i u periodu od 2013. do 2016. vozio je 56 trka i osvojio 75 poena.

“Sjajno je što ove godine ponovo vozim DTM trke”, kazao je Španac. “Drago mi je što se vraćam u automobil posle jedne sezone pauze. Prošle godine sam stekao dodatna iskustva trkajući se u brojnim GT serijama i zahvaljujući ulozi test i rezervnog vozača.”

“Ostao sam blizak timu, upoznat sam i sa novom generacijom DTM automobila, i sa promenama u pravilima. Svoje DTM poglavlje nikada nisam završio na način koji bi me zadovoljio i imao sam osećaj da moji rezultati nikada nisu bili odraz mojih stvarnih sposobnosti. Sada nameravam da to ispravim.”

“Dolazim napunjenih baterija i supermotivisan posle vrlo dobre prelazne godine, sada ću ponovo uživati u trkama. Mnogo sam naučio, ponovo sam pronašao sebe. Kako je ovo poslednja godina Mercedesa u DTM-u, želja mi je da je završimo u velikom stilu i da se oprostimo sa osvojenim titulama.”

Dvadesetšestogodišnji vozač otkrio je svoje kratkoročne i dugoročne ambicije: “Glavni mi je cilj da osvojim bar jednu trku. Ako mogu da se borim za naslov, to je sjajno, ali to će zavisiti od mnogih faktora, recimo od toga kako počnem sezonu. Želim da u budućnosti pokušam da stignem do Formule E i nadam se da ću izvesti što više Blanpan GT trka, uz 24 sata Spa i Nirburgringa.”

Šef Mercedes-AMG motorsporta Ulrih Fric istakao je da Hunkadelja dobro poznaje i auto i članove ekipe, te da mu neće biti potrebno mnogo vremena da se uklopi: “Ubeđen sam da će svojim iskustvom i svojom brzinom moći da pruži dobru podršku ekipi u nastupajućoj sezoni.”