I Mauro Gvastamakja odbrao “hjundai” za TCR Italija

Vozni park TCR Italija za 2020. u teoriji postaje sve bogatiji: drugi za ovu seriju zasad prijavljeni “hjundai i30 N TCR” voziće Mauro Gvastamakja.

Ove sezone on će biti i pilot i tim menadžer ekipe zabavnog naziva – Agresivna Italija, koja operaciju izvodi zajedno s Otomotorsportom.

Takmičarsko iskustvo Gvastamakja je sticao u disciplinama s prekrivenim točkovima, počev od kategorije Legendarnih automobila (umanjeni modeli američkih vozila iz tridesetih i četrdesetih godina XX veka), ali je na prednjoj vuči debitovao pre dve godine.

“Počeo sam da se trkam 2013. u Legendama. Posle sam prešao u Lotus kup, sa još dva automobila koja je prijavio moj tim. Sezonu 2015. završio sam kao drugi. Pre dve godine sam počeo sa TCR automobilima, prvo s “alfa romeo đulijetom” na pisti Tacio Nuvolari, a posle s “hondom”, s kojom sam se trkao i prošle godine na prvim trkama Kupa Italije.”

Prvi izlet u TCR Italija Gvastamakja je izveo pre dve godine, kada je s “hondom sivik” MM motorsporta nastupio u Imoli i Monci.

“I, kao debitantu mi nije išlo loše – u Imoli sam trku 2 završio kao osmi”, podsetio se vozač iz Pavije koji je za celosezonsku kampanju 2020. odabrao i novu ekipu i novi automobil.

“Odabrali smo “hjundai” jer je to savremena mašina, auto koji je osvojio svetski i evropski TCR! Smatram da je superkonkurentan, da je izražen s manijakalnom ingenioznošću, a ponuda rezervnih delova ima odličan odnos cene i kvaliteta.”

Gvastamakja je s korejskim modelom već debitovao u završnici Turing superkupa Italije 2019. Tamo je stekao odlične utiske o “i30 N TCR”, a svojim rezultatom se ponosi.

“Osećaj je izvanredan. Prošlog oktobra učestvovao sam na poslednjoj rundi Superkupa na stazi Mađone, u trci 1 sam bio treći, a drugu trku sam osvojio ispred “honde”, kojoj sam u 25 minuta trkanja pobegao 19 sekundi! Posle toga sam izvezao nekoliko testova na Červezini i Kremoni, ali već sam spreman da na pistu izađem čim to bude moguće.”

Kao svoje omiljene piste Gvastamakja ističe Mizano i Imolu. “Monca mi se manje sviđa, iako sam u prošlosti i tamo pobeđivao.”

Italijanski pilot u 2020. ima solidno visoke ciljeve: “Želim da prođem dobro. Jasno je da su pobede svima cilj, meni bi se dopalo da završim među prva tri u šampionatu. Imamo potencijal da to izvedemo!”

Prema kalendaru TCR Italija, sezonu otvara vikend na Monci, na programu od 15. do 17. maja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 + four =