I Rowe rejsing dovozi “BMW M6 GT3” u DTM

Ekipa Rowe rejsing, čuvena u trkama sportskih automobila, objavila je da će ući u DTM 2021. i za tu kampanju odabrala je “BMW M6 GT3”.

Prelazak nemačke serije na GT3 tehnička pravila otvorio je njena vrata novim brendovima automobila i privukao je i brojne privatne, klijentske timove. Njima tu u prethodnoj eri, koncentrisanoj na fabrike i proizvođače, ili uopšte nije bilo mesta, ili su mogle da igraju samo drugorazrednu ulogu.

Rowe rejsing je najnoviji u nizu timova koji koristi ovaj trenutak velike promene i odlučuje se za DTM debi. To između ostalih čine i Valkenhorst motorsport, AF korse (u Red bul projektu), GrupaM i Dženson roket RJN.

Rowe još nije precizirao koliko će bavarskih automobila prijaviti za šampionat, a imena vozača koji će braniti njegove boje biće objavljena kasnije.

U DTM Rowe dolazi posle svoje najbolje sezone u enduransu. Vrhunci kampanje tima u 2020. bile su pobede na 24 sata Spa (s “poršeom 911 GT3”) i na 24 sata Nirburgringa (sa “BMW-om M6”).

Šef ekipe Hans-Peter Naundorf najavio je da će njegova trupa, i pored novog DTM sprint angažmana, nastaviti da se takmiči u trkama izdržljivosti.

“Ulazak u DTM je sjajna priča za Rowe rejsing”, kazao je Naundorf. “DTM ima bogatu tradiciju i godinama je najpopularnija turing serija najviše klase u Evropi.”

“Nama je kao timu DTM već neko vreme na radaru. Za mene lično izvanredna je činjenica je da je Rowe rejsingu sada konačno moguće da uđe u DTM zahvaljujući prelasku serije na GT3 sportske automobile, zato što moji koreni u auto-sportu leže u DTM-u.”

“Fantastično je što sada tu možemo da budemo od početka DTM faze zasnovane na novim tehničkim pravilima.”

“Ulazak u DTM, s njegovim sprint trkama, s timovima i vozačima visoke klase, kao i automobilima najmanje pet proizvođača, predstavlja nov i veliki izazov za naš tim. Međutim, srećni smo što ćemo se s njim suočiti i on nas mnogo motiviše.”

“S tim u vezi, ulazak u DTM ne znači da ćemo okrenuti leđa endurans trkanju koje toliko volimo. Za ovu sezonu takođe planiramo obiman program na Nirburgringu Nordšlajfe.”

Zahvaljujući najavljenoj Rowe kampanji sada je izvesno da će barem dva vremešna i odlazeća “BMW M6 GT3” biti na DTM startnoj rešetki tokom cele 2021. godine. Jedan auto već je prijavio Valkenhorst.

Novi BMW model GT3 specifikacije, “M4 GT3”, nalazi se u fazi testiranja i razvoja i biće homologiran u septembru.

Doskorašnji šef BMW motorsporta Jens Markvart svojevremeno je izjavio da bi “M4 GT3” mogao da ostvari DTM debi u poslednjih nekoliko rundi dolazećeg šampionata.