I Tim Dajnemiks se trka u Dubaiju, u posadi sinovi Meta Nila

Tim Dajnemiks, jedna od vodećih postava u Britanskom prvenstvu turing automobila, trkaće se na 24 Sata Dubaija.

Ekipa na Ostrvu sprovodi fabričku operaciju Honde, a na bliskoistočnoj trci izdržljivosti u sklopu 24H serije premijerno će nastupiti sa TCR tehnikom. Auto izbora je “audi RS 3 LMS TCR“, spremljen uz podršku tim WRC developments.

Za volanom “audija“ #138 naći će se Vil i Henri Nil, sinovi vlasnika ekipe, trostrukog BTCC prvaka Meta Nila, kao i turing veteran Džejms Kej, bivši GT prvak Britanije Džejk Gidings i Australijanac Aron Rajs Kameron.

“Malo je reći da sam uzbuđen”, kazao je Vil Nil. “Posle trkačke sezone lako je oneraspoložiti se, jer iz ritma trkanja na svake dve nedelje ulazite u fazu bez ikakvih trka. Zato je fantastično što se ovako brzo vraćam volanu. Osim što sam testirao u Španiji, ja se nikad nisam trkao u inostranstvu, pa ni u Dubaiju. Ovo nam je fantastična prilika.”

“Endurans trkanje me je oduvek zanimalo, ali nikada nisam imao priliku i nema boljeg mesta od Dubaija da s njima počnem“, dodao je njegov brat Henri. “Ako ne računamo kratak test prošle godine, ovo će mi biti prvi put da vozim TCR automobil i radujem se da ga uporedim sa “JCW minijem“ i BTCC “hondom“. I meni i mom bratu je sve ovo novo, moramo da prionemo na posao i usvojimo sva iskustva.”

Tim Dajnemiks je takođe saopštio da će ovo izdanje 24 sata Dubaija za njih predstavljati svojevrsnu probu TCR koncepta, pre nego što donesu odluku da li će se takmičiti u nekom TCR šampionatu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 3 =