Iz formula u turing: Luka Filipi vozi TCR Evropa za BRC rejsing

I bivši formula trkač Luka Filipi pridružio se sve dužoj startnoj listi za dolazeću sezonu TCR prvenstva Evrope.

Tridesetrogodišnji Italijan biće pilot “hjundaija” BRC rejsing tima na kontinentalnoj sceni, na kojoj tim iz Keraska debituje. Šampionski BRC dosad se bavio TCR trkama na svetskoj pozornici – WTCR, TCR Internacionalna serija – i u Italiji.

Filipi je globalno afirmisan formula trkač. Vozio je GP2 seriju, GP2 Azija, Auto GP, Indikar i, prošle sezone, Formulu E.

Luka će nastupiti na svih sedam trkačkih vikenda TCR Evropa, a južnokorejski automobil je već više puta isprobao. Poslednji test izvezao je prošle sedmice, kada su se on i ekipa posvetili finim podešavanjima “hjundaija”.

Pre debija u Mađarskoj, Filipi je izjavio: “Jedva čekam svoju prvu trku sa BRC rejsing timom. Ekipu poznajem i s njom sarađujem od početka njenog delovanja. Video sam kako je njen trkački odsek iz godine u godinu rastao dok nije postao sinonim za kvalitet na internacionalnoj sceni.”

“Verujem da sam vozio svaki auto koji je prošao kroz BRC radionicu, i to iz različitih razloga, zbog prijateljstva, interesovanja, strasti. Od Budimpešte ću svemu moći da pridodam još jedan motiv: potragu za sportskom satisfakcijom.”

“Gotovo sam instinktivno stekao pravi osećaj u “hjundaiju”, auto apsolutno odgovara mom stilu vožnje. Od prvog trenutka mi je bilo komforno i u kokpitu i u timu, kome se zahvaljujem na pruženoj profesionalnoj prilici. Svoju zahvalnost iskazaću delima, počev od Budimpešte”, poručio je Pijemontežanin, koji u bilansu karijere ima dva podijuma na Hungaroringu stečena u formulaškim danima.