Iz tabora Nikole Miljkovića: Još se nismo prijavili za TCR Evropa, ali to nam je želja

Evropski šampion u trkama na brdskim stazama iz 2016. Nikola Miljković planira da se ove godine trka u seriji TCR Evropa.

Planovi za to takmičenje rođeni su još prošle sezone na autodromu Most.

Od Lein rejsinga je kupljen “seat leon”, koji je u sedište ekipe stigao početkom decembra 2017. i od tada se priprema za sezonu 2018. Nikola je bio u kontaktu sa Dušanom Borkovićem i bilo je samo pitanje da li će ciljano takmičenje biti Evropski kup turing automobila ili TCR Evropa. Kako ETCC više ne postoji, jasno je šta je jedina preostala opcija

Inicijalni plan tima je bio da se novi “seat” kupi od Seat sporta. Prva rata za njega je plaćena, ali kada je dogovorena nabavka automobila Lein rejsinga, za taj novac kupljeni su rezervni delovi.

“Zvanično se još nismo prijavili za TCR Evropa, naša želja je da se izveze ceo šampionat, a ne samo da se pokazujemo. Spremni smo za prvu polovinu sezone, ostatak zavisi od finansija”, kažu za Serbiaring u ekipi mladog Beograđanina.

Nikola Miljković bi nastupao pod firmom Lein rejsing, jer je želja da se nastavi kontinuitet takmičenja ove ekipe.

Što se tiče sastava tima, inženjeri i mehaničari koji već niz godina rade s Nikolom ostaće i dalje uz njega, a njihova stručnost stečena u radu sa “micubišijem” definitivno će biti od koristi prilikom rada sa “seatom”.

Broj takmičara za TCR Evropa još se ne zna, kao ni njihova imena. Prema dosadašnjim saznanjima, osim Miljkovića od Srba u takmičenje dolaze Rudi Pešović u kompletnom i Mikica Vesnić u parcijalnom programu. Od vozača iz komšijskih zemalja, tu će biti dva Makedonca, Igor Stefanovski i Viktor Davidovski.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four − 1 =