Izdržljivost u bukvalnom smislu: Ferviš u 2019. pobedio u Dubaiju, bio treći na Dejtoni i vozio Bathurst

Belgijski automobilista Frederik Ferviš nije ostavio sjajan utisak kad se pojavio u TCR internacionalnoj seriji kao timski kolega, tada branioca titule Stefana Kominija.

Za volanom “audija RS3 LMS” pravio je svakojake ludorije, a nije izgledalo da će se proslaviti ni kad je sa istim automobilom stigao u WTCR.

Ipak, vreme je pokazalo da Ferviš u turing disciplini nije nimalo loš, a do kraja 2018. uspeo je i osvoji sedam podijuma i stigne do pobede i to u Makauu.

Ovu sezonu otvorio je početkom januara, trkom 24 sata Dubaija, nastavio ju je na Roleksu 24 na Dejtoni, a prošlog vikenda vozio je na 12 sati Bathursta. Iako još nije jasno hoće li se naći na startu WTCR sezone u aprilu, Belgijanac trenutno ni ne razmišlja o tome, jer, naprosto, nema vremena.

Fervišov raspored od početka godine izgledao je otprilike ovako: iz Brisela je odleteo u Frankfurt, zatim u Čikago, pa u Orlando, na test Rika pre Roleksa 24. Sa Dejtone je otputovao u Dubai na 24-časovnu trku, a odatle kući u Brisel. Posle jednonedeljne pauze otišao je u Njujork, pa opet za Orlando na Roleks 24 na Dejtoni. Nakon te trke, leteo je za Los Anđeles iz kog je otputovao u Sidnej za 12 sati Bathursta. Sad je ponovo u Belgiji, a rezime dosadašnjeg toka njegove već poodmakle sezone dao je našoj koleginici Silviji Mađar.

“Posle moje prve WTCR pobede u Makauu, pobedio sam na 24 sata Dubaija početkom januara. Sad mogu da kažem da su obe te trke pokazale da je još nešto značajno u auto-sportu: i u Makauu i u Dubaiju sam imao sreće. U Dubaiju sam imao i sjajne kolege i dobru ekipu, Kar kolekšen motorsport (Car Collection Motorsport), koja je odlično obavila svoj posao i mislim da je ta pobeda zaista bila zaslužena”, ispričao je svoje utiske Ferviš.

“Meni je ta pobeda bila veoma slatka, to je prva 24-časovna trka koju sam osvojio u “audiju R8 LMS”, a prva je bila i pobeda ekipe za koju sam vozio i važna za sve nas vozače. Drago mi je da smo uspeli sa dvojicom privatnika u postavi i sa privatnom ekipom, mislim da je to duh klijentskog trkanja.”

Fred je u decembru stigao i na kolektivni test Audija u DTM, gde je, kako kaže, ostvario svoj san kad je seo za volan “audija RS5 DTM” Audi sport tima Rozberg.

“Dotad sam vozio samo “RS 3 LMS” i “R8 LMS” i svakako sam očekivao drugačiji osećaj. DTM je jedna od najbržih turing kategorija i veoma teško je naći limit. Aeropotisak je neverovatan, brzina i hitra reakcija automobila i kočnica pomalo su me podsetili na moje vreme u jednosedima, a njih sam poslednji put vozio davne 2011. u Superliga formuli.”


LAT Images  © 2019 Jake Galstad

Što se Dejtone tiče, ekipa za koju je Ferviš vozio završila je kao četvrta, ali je nasledila treće mesto u GTD klasi posle kazne izrečene provizorno trećeplasiranom timu.

“Crvene zastave i prekidi stvorili su “stani-kreni” ritam trkanja. U jednoj fazi trke stajali smo zaista loše, a kada je pokazana poslednja crvena zastava, trka nije nastavljena i tu nismo mogli ništa. Ne možete uvek da očekujete da se borite za pobedu. Sigurno je da, kad odete na Dejtonu, svako želi da osvoji Roleks sat. Dobro je da smo u analizi posle trke videli da smo imali brzinu da se borimo za pobedu, a tim je radio bez greške.”

Najlošiji rezultat bio je na Bathurstu, gde je Fervišova ekipa morala da odustane posle kontakta.

“Voleo bih da sam nastavio niz dobrih endurans rezultata, ali nažalost nisam. Bila je to odlična borba sa 30 GT3 automobila i 10 brendova. Trka je bila nepredvidljiva, definitivno epska. Na početku je moj timski kolega Kelvin van der Linde bio u vođstvu, pa se činilo da možemo da se borimo za sam vrh. Na nesreću, drugi naš vozač Gart Tander je u petom satu trke učestvovao u sudaru, a popravka nas je koštala šest izgubljenih krugova i bacila nas je pozadi. Ja sam nastavio trku i stvarno sam se borio žestoko, ali sam napravio grešku i slupao auto u 182. krugu. Greška je samo moja, žao mi je i izvinjavam se ekipi zbog toga.”

Photo Francois Flamand / DPPI

Iako je sa svojim partnerima u januaru vozio tri trke koje su ukupno trajale oko 60 sati, Ferviš je još više vremena proveo u avionu nego u kokpitu. Konkretno, ovaj trkač velike ambicije i univerzalnosti od WTCR runde u Makauu u novembru 2018. praktično nije imao nimalo vremena za odmor.

“Nikada nisam imao ovakav niz događaja kao u decembru, januaru i februaru i zaista je teško. Ja nisam odmarao uopšte, a prava sezona tek dolazi. Međutim, telo se adaptira jer ste ušli u tok zbivanja. Radujem se što ću tek sad malo odahnuti, jer naredne obaveze imam krajem marta, biće još trka, a pre njih testiranja. Između Dejtone i Bathursta razlika iznosi 16 časovnih zona, a dodatno smo izgubili jedan dan putujući preko Pacifika na zapad, iz Amerike u Australiju. Neki vozači Audi sporta već su prošli kroz ovakav lanac događaja, ali ja nikad. Manjak energije uvidim tek kad stignem kući”, priznao je Ferviš.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 − 11 =