Jakvinta trijumfovao u Monci, Lazarević startovao osmi, kroz cilj prošao kao deveti

Italijanski trkač Simone Jakvinta pobednik prve trke Porše karera kupa Italija koja je vožena u Monci.

On je trijumfovao ispred Alberta Čerkvija i Džejdena Konrajta, dok je srpski predstavnik u ovom takmičenju Jovan Lazarević kroz cilj prošao kao deveti.
Jakvinta je startovao sa pol-pozicije, ispred Konrajta, dok je Lazarević krenuo sa osme pozicije.

Srbin je u kvalifikacijama pokazao odličan tempo i ušao u Q2 kao deseti. Pred kraji druge sesije okrenuo se na krivini Lezmo i nije uspeo da naporavi bolje vreme, iako mu je mokra staza očigledno dobro legla.

Trka je takođe vožena po vlažnoj pisti, a u prvoj krivini mnogi vozači su skratili stazu. Lazarević je pao na deveto mesto, da bih ga do kraja kruga pretekao i Moric Zager.

Jakvinta, Konrajt, Čerkvi i Dijego Bertoneli su vodili veliku borbu za prvo mesto, dok je u drugom krugu Lazarević napravio grešku i sleteo sa staze u krivini Lezmo i pao na 13. mesto.

Kako je trka odmicala, Jakvinta i Čerkvi su se odvojili od ostatka karavani, dok je Lazarević polako nadoknađivao pozicije, i tako da se pred kraj trke našao na devetom mestu, iza Alda Festantea i Iga Ševalijea koji su se borili za sedmo mesto.

Iako su i Ševalije, Lazarević i Moric Zager na desetom mestu bili značajno brži od Festantea, samo je Ševalije uspeo da se probije ispred italijanskog vozača.

Druga trka je na programu sutra od 13.00 časova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen + 16 =