Jang slavio na Algarveu ispred Haldera i Baldana

Vozač “honde sivik” Halder motorsporta Džek Jang pobednik je prve trke prvog trkačkog vikenda TCR Evropa.

On je startovao sa druge pozicije, iza šefa svoje ekipe Majka Haldera, ali je već posle tri kruga preuzeo vođstvo i suvereno stigao do prve pobede.

Halder je u drugom delu sprinta imao za vratom Nikolu Baldana, ali je uspeo da odbrani drugo mesto, pa se Italijan popeo na treći stepenik podijuma.

Četvrti tokom cele trke bio je Isidro Kalehas, dok se iza njegovih leđa vodila borba za peto mesto između Đirolamija, Fajlsa i Gavrilova. Rus, koji se trka pod neutralnom zastavom, nije uspeo da odbrani ono što je osvojio u kvalifikacijama, pa je morao da se zadovolji sedmim mestom na cilju.

Osmi je pored karirane zastave prošao Tom Koronel, ispred Pepea Oriole, koji jeste povremeno sustizao holandskog veterana, ali nije napravio nikakav značajan manevar.

Deseti je bio Džon Filipi, ispred Jakima Galaša i Mata Homole, Viktor Davidovski je bio 13, a bodove su osvojili još i Mišel Halder i Feliče Jelmini.

Na samom začelju su nekoliko kontakata i izletanja imali Martin Riba i Đakomo Germandi, obojica su bila opominjana za nepoštovanje granica staze, ali kazne nisu izrečene.

Druga trka je na programu sutra od 15.15

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*