Jelmini na pol-poziciji za trku 1 na Spa, Gavrilov kreće prvi na inverznom startu u drugom sprintu

Italijanski automobilista i pilot “hjundai elantre” Feliče Jelmini osvojio je pol-poziciju za prvu trku belgijske runde TCR Evropa na Spa-Frankoršampu.

U prvom delu kvalifikacija najbrži je bio Mehdi Benani (2,30:902), ispred sunarodnika i timskog kolege Samija Taufika koji je bio sporiji za samo 0,007 sekundi.

Treće vreme postavio je treći vozač “elantre” Feliče Jelmini, a najbolje plasirani “audi” bio je onaj koji vozi Klim Gavrilov. Isidro Kalehas je bio najbolji vozač “honde”, a Tedi Klere je napravio šesto vreme.

U drugi deo kvalifikacija kao sedmi je prošao Mikel Askona, ispred Mata Homole, Franka Đirolamija, Toma Koronela Nilsa Langefelda i Nikole Barta.

Ispod crte je ostao Evgenij Leonov, ispred Martina Ribe, Džimija Klerea i Dušana Borkovića, koji će u obe trke startovati sa 16. mesta.

Jakim Galaš je za vodećim zaostao više od dve sekunde, Silvajn Pusie je bio 18, Žil Kolombjani 19, a Džek Jang se izvrteo na stazi i udario u ogradu, pa nije zabeležio reprezentativno vreme i startovaće sa začelja kolone.

Sva četiti vozača Sebastijan Leb rejsinga ušla su formacijski u drugu kvalifikacionu sesiju, a na prve dve pozicije izbili su Benani i Taufik, Langefeld je napravio deseto, a Jelmini 12. vreme.

Treće vreme u prvom pokušaju imao je Bart, ispred Đirolamija, Kalehasa i Askone.

U drugom pokušaju ispred svih je izbio Jelmini (2,30:152), dok je Homola skočio na treće mesto.

Konačni poredak za trku 1 biće Jelmini, Benani, Homola, Askona, Taufik, Bart, Đirolami, Klere, Kalehas, a deseto mesto i pol-poziciju za drugi sprint obezbedio je Klim Gavrilov.

Jedanaesti će u obe trke startovati Tom Koronel, a 12. Nils Langefeld.

Prva trka je na programu danas od 18.30.